De fapt e o chestiune destul de simpla, domnule Mihnea. Dvs numiti protestant cam tot ce nu e ortodox/catolic...iar aceasta multime este foarte mare...peste 1000 de grupari, care mai de care mai "crestina"...Cand am spus ce avem in comun, ne-am referit la "noi" -neoprotestantii [penticostali, adventisti, baptisti, crestini dupa evanghelie...din cate vad discutia s-a concentrat pe aceste grupari. ]Lutheranii nu sunt nici macar neo-protestanti. Noi nu ne identificam cu doctrina cultului X sau a obscurei secte Y , ci vorbim numai din punctul nostru de vedere.
Iar daca dvs spuneti ca pastorii nostri sunt homosexuali , sincer, ma cutremur. Aceasta nu se intampla nici macar accidental, cum se intampla la dvs...Atat timp cat stiu ca standardele de moralitate din biserica mea sunt foarte inalte, ca unui pastor i se ia pastoria numai daca traieste in neintelegere cu vecinii, iar curvia fara poacinta aduce excluderea, cum puteti dvs sa spuneti ca pastorii nostri ar fi homosexuali?
Domnule Erethorn, respectele mele! Se vade ca in cazul dvs convertirea la crestinism a fost una reala si sincera. Obiectivitatea si smerenia sunt calitati ce dovedesc trairea cu Hristos.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
|