Pentru Dan-Virgil.
Scuze ca revin atat de tarziu cu raspunsul. Nu-mi amintesc exact unde am citit pasajul respectiv, s-ar putea sa ma fi inselat si nici macar sa nu fie din Psalmi- intreaba un preot mai bine. Eu imi imaginez spre exemplu un invidios: nici in Rai nu ar fi fericit, pentru ca nu a invatat sa se bucure impreuna cu altii de bucuria lor. Va fi probabil nemultumit ca nu are o stare mai buna ca a lor.
Am gasit in niste carti aparute recent ceva ce te-ar putea interesa:
1."Rugaciuni catre tineri", Monahul Neofit, pag 90, nota subsol;
2."A iubi inseamna a ierta", Protos. Savatie Bastovoi, pag 33.
Sunt lucruri intalnite intamplator in niste carti pe care tocmai le citeam, dar daca ai discuta cu un duhovnic care sa te indrume si in lectura, ai gasi cu siguranta altele si mai interesante. In plus, apropiindu-te prin Taine de Dumnezeu ai capata nu doar credinta, ci si increderea launtrica a faptului ca Dumnezeu te iubeste si te asteapta in Raiul construit special pentru om; sansa ta se joaca acum si depinde doar de raspunsul tau, n-o rata spargandu-ti mintea cu niste ganduri care poate ca vin de la vrajmasul. Acestuia i-ar conveni sa Il vezi pe Dumnezeu ca pe un tiran crud si neindurator, dar stim bine ca lucrurile sunt exact invers. Dumnezeu a murit pe cruce pentru noi si inca nu avem incredere in El, ce sa mai spunem... Dumnezeu sa te lumineze.
|