View Single Post
Vechi 11.06.2010, 11:21:23
Pelerinul's Avatar
Pelerinul Pelerinul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.04.2010
Locație: Bacau
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Unknown Vezi mesajul
Cand am citit prima data articolul mi-au venit tot felul de idei in minte, tot felul de ganduri: mila, dragoste, durere, tristete, ura pentru cei care l-au ranit... Apoi, sincera sa fiu, cand am vazut ca a cerut direct bani m-am intristat putin si am inceput sa am indoieli, m-am gandit ca multi in ziua de azi iau bunatatea drept prostie, ca ce poate fi mai convenabil pentru asa ceva decat un site ortodox, unde sunt oameni milostivi din plin, sa imi iertati expresia.
Gabriela8 a postat o pilda frumoasa din Pateric:

Un iubitor de Hristos, mergand pentru o trebuinta, a intalnit pe cale un sarac gol si, facandu-i-se mila de dansul, i-a daruit lui haina sa. Iar saracul ducandu-se, a vandut-o. Iar acela instiintandu-se de ceea ce facuse saracul, s-a intristat. In noaptea urmatoare, Hristos a stat inaintea lui, in vis, purtand acea haina si aratand-o a zis:" Nu te scarbi, ca iata, port ceea ce Mi-ai dat!"

Trebuie sa recunosc ca si pe mine m-a surprins initial reactia directa/dura de a cere bani. Dar apoi mi-am adus aminte de pilda de mai sus si de faptul ca...el e din lumea strazii, o lume fara eufemisme si politeturi gratuite. E reactia directa a celui dintr-un mediu ostil care nu il menajeaza niciodata.

Iar povestea lui pe site-ul acesta am postat-o eu, nu are nicio legatura el, si nr. in care a aparut e de la inceputul lui mai. Oricum, foarte frumoase cuvintele Sf. Ioan Gura de Aur - omiliile despre milostenie imi merg la suflet.
"Nimic nu poate inlocui crestinismul; nici toată cultură antică precrestină. Eu sînt de părere că apogeul Europei nu e la Atena, ci în Evul Mediu, cînd Dumnezeu umbla din casă în casă. Eu definesc strălucirea epocilor istorice în functie de geniul religios al epocii, nu în functie de isprăvi politice"
Reply With Quote