View Single Post
Vechi 11.06.2010, 11:45:16
Pelerinul's Avatar
Pelerinul Pelerinul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.04.2010
Locație: Bacau
Religia: Ortodox
Implicit

Iar se face prilej de a incinge batele ortodocsi vs catolici.
Foarte departe de mine gandul de a fi ecumenist dar Sf. Antonie cel Mare zicea despre calea imparateasca. Catolicii care posteaza pe forum nu sunt amatori si stiu destule despre ortodoxie. Daca prin bagajul cunostintelor lor despre ortodoxie nu vor sa revina la dreapta credinta ce putem noi ca simpli useri sa facem!?
Si zic asta pentru ca imi e greu sa cred ca discutiile astea ortodocsi vs catolici ar avea alt scop decat dorinta ca si catolicii sa vina pe calea noastra. Ca daca discutia e cu alt scop, mai agresiv, atunci se face sminteala si se osandeste cel care continua.

Cat despre man. Sihastria cred ca nu tb sa se slujeasca slujba catolica acolo. Cum era pilda din Pateric a avvei Pimen: "Zis-a iarasi: intai fugi o data, al doilea fugi, al treilea, fa-te sabie!' ?!
"Nimic nu poate inlocui crestinismul; nici toată cultură antică precrestină. Eu sînt de părere că apogeul Europei nu e la Atena, ci în Evul Mediu, cînd Dumnezeu umbla din casă în casă. Eu definesc strălucirea epocilor istorice în functie de geniul religios al epocii, nu în functie de isprăvi politice"
Reply With Quote