Subiect: Epicleza
View Single Post
Vechi 11.06.2010, 13:14:34
camivero19 camivero19 is offline
Member

Data înregistrării: 26.08.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
1R....Nu-i nimic ca toti stim de aceasta poveste. Nu inteleg insa de ce nu se repeta cu restul celor care se indoiesc. Oare nu se mai indoieste nimeni si de aceea nu se mai repeta minunea?

2R.. Cum adica TOT ASA si piinea si vinul se transforma?
Tu crezi ca nuntasii de la Caana care erau oameni simplii , tarani nesofisticati, palmasi nedusi la psihologi si scoli teologice,...ii puteai convinge sa se minta pe ei si sa-si imagineze ei asa de unii singuri CA APA ESTE VIN? :)))
Tu vorbesti serios?
Tu ai participat la vre-o nunta la tara? Pacalesti tu pe cineva sau HIPNOTIZEZI sau ma rog indocrtrinezi tu pe cineva asa PE LOC in a crede ca "CHIPUL" apei este VIN?
Hai sa fim si putin seriosi si treji!

3. Doar o nuanta?, cum anume "te umple cu totul"? ce vrei sa spui prin... traire? Poezia si realitatea nu trebuie amestecate!
1RR Nu stiu de ce nu se repeta minunea... de indoit cu siguranta ca se indoiesc multi... si eu ma indoiam...
2RR Incepand cu intrebarea 2 NU. Da. NU. Nu.
Nimeni nu a facut un execitiu de imaginatie in Caana. Apa se transformase in vin... era vin.
Banuiesc ca e un "tu" generic cel pe care il folosesti... caci eu nu incerc nici sa conving, nici sa pacalesc, nici sa indoctrinez, nici sa hipnotizez... Am exprimat doar lucrurile asa cum le inteleg eu, cum le cred eu...
3RR DA. Ai dreptate! Poezia si realitatea nu trebuie amestecate! Dumnezeu, Hristos, in Sfanta Impartasanie e cat se poate de REAL. Incredibil, nu? Si totusi adevarat!
(Iarta-mi neputinta de a explica... pune tu Tainele lui Dumnezeu in cuvinte, daca poti!)