View Single Post
Vechi 11.06.2010, 13:56:29
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mtcrysty17 Vezi mesajul
Am si eu o problema. iubesc o fata care la randul ei ma iubeste mai mult, lucru pe care mi l-a dovedit de multe ori. insa acum 5 luni a intrat in viata mea alta, care ma ispitea mereu. si cea pe care o iubesc a aflat de ea si dupa ce m-a amenintat sa incetez si pe mine si pe cealalta intr-o zi a clacat dupa ce a aflat multe lucruri rele dar care erau inventii ale altor persoane invidioase pe iubirea noastra. si astfel, dupa 2 ani de iubire ne-am despartit. de 5 luni m-am schimbat total. am suferit mult, l-am redescoperit pe Dumnezeu, postul adevarat, credinta adevarata, sf nectarie si multe lucruri minunate. toate s-au nascut din suferinta si lacrimi. de 5 luni, nadejdea mea e mai mare, dar sf nu ma ajuta deloc in problema asta. nu stiu cum sa-l mai rog, am fost si la radu voda si degeaba, ea nu poate sa ma ierte desi inca ma iubeste. vreau sa mentionez ca sfantul a facut nenumarate minuni cu mine si familia mea, dar totusi nu ma asculta. va rog sa ma scuzati pentru acest post, stiu ca altii au probleme mult mai mari, dar majoritatea a-ti iubit si stiti cum e. poate are cineva vreun sfat bun. multumesc si sfantul nectarie si bunul Dumnezeu sa va aiba in paza.
Suflete binecuvantat,
Sf.Nectarie desi ne ajuta foarte mult, mai ales cand STIE ca trebuie sa intrevina, si o face fara ezitare, sunt si momente in care NU raspunde imediat! De ce?
Aceasta „problema” nu este numai cu Sf.Nectarie ci si cu Maica Domnului si alti Sfinti, sau Insusi Hristos!
Cum asa? Dumnezeu lucreaza (asculta rugaciunea) prin mijlocirea Maicii Domnului, lucreaza prin Sfintii Sai, dar NUMAI CAND NE ESTE DE FOLOS!
De aceea, „nu stiti ce cereti” ne este de intarirea cuvantului mentionat! Noi nu stim ce sa cerem de la Hristos, sau cerem si nu ni se da, pentru ca nu ne este de folos! Rugaciunea trebuie sa fie pe cat de sincera pe atat de curata!
In rugaciunea catre Sfinti, Maica Domnului, Dumnezeu, trebuie sa fim SINCERI cu ceea ce ceram ca daca suntem vicleni, El stie si ne rusineaza, trebuie sa CEREM CU STARUINTA, ca daca ne rugam o perioada si apoi cedam, inseamna ca NU AM CERUT CU CREDINTA, si nu am vrut cu adevarat ce am cerut! Apoi sa CREDEM ca putem fi ajutati, nu sa ne indoim... „daca nu ma asculta... M-am rugat si am spus sincer, dar... nu stiu..” aici deja se vede NEINCREDEREA in ajutorul divin! Apoi sa CEREM SA SE FACA VOIA DOMNULUI, desi cerinta noastra este cea spusa Lui, SA LASAM SA FACA DOMNUL CUM STIE CA NE VA FI SPRE SLAVA LUI!
Sa cerem sa ne arate daca ne este de folos ceea ce cerem! Ca daca e de folos, iti va da Domnul ceea ce ceri. Iar daca nu ti se da, dupa MULTA rugaciune, ti se va arata ca nu ti-a fost de folos, printr-o iconomie divina, printr-o minune a Sa! Nu vei ramane neincredintat! Iar daca intarzie indeplinirea rugaciunii, inseamna ca NU iti este de folos cand ceri, pt ca Dumnezeu Cel Atoatestiutor, in INTELEPCIUNEA Sa Dumnezeiasca STIE CAND sa iti dea!
Asa este cu rugaciunea catre Dumnezeu, Maica Domnului si catre Sfinti!

De aceea, roaga-te la Sfantul Nectarie nu sa iti dea inapoi pe iubita ta, ci DACA ITI ESTE SPRE FOLOS SA FITI IMPREUNA, SA RANDUIASCA EL CUM STIE CA SA VA IMPACATI si sa rusineze pe cei rau-clevetitori!! Iar daca nu iti va fi spre mantuire relatia cu ea (mantuirea in familie este impreuna) sa te incredinteze si sa te linisteasca! Vorbeste SINCER cu Sf.Nectarie asa cum ne spui noua „forumistilor”! Si vei vedea ca SINCERITATEA SIMPLA si ADEVARATA, aducea roade!

Fii binecuvantat!!!