View Single Post
Vechi 11.06.2010, 15:44:19
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
În dreptul numelui dv scrie religia "protestant". Prin urmare, pastorii Bisericii Protestante din Suedia care au hotărât să oficieze căsătorii homosexuale sunt pastorii dv. E foarte simplu: din moment ce sunteți protestantă, iar ei sunt protestanți și sunt pastori, înseamnă că sunt pastorii dv. Nu sunt cei de la locul în care vă adunați, ci cei din altă țară, care aparțin aceleiași Biserici a dv. În cazul în care nu sunteți protestantă (adică: luterană, sau aparținând Bisericii de la Augsburg), modificați-vă profilul cu denumirea exactă a alcăturii ecleziale căreia aparțineți, așa cum face toată lumea de bună credință de pe acest forum.

A spune "nu sunt pastorii mei (personali)" e la fel de absurd ca și când aș spune că un cutărică preot catolic pedofil din America nu este pastorul meu, slujind în altă parohie. Ergo, în Biserica Catolică nu există preoți pedofili, fiindcă e unul singur, suferă de prostată și nu a făcut avansuri fiului meu.

Pai sa va explic de ce nu e pastoril meu, domnule mihnea. Daca autoritatile cultului penticostal ar incerca sa faca ordine intre preotii pedofili credeti ca ar fi lasati de catolici? Nu. Ce va face sa credeti ca baptistii ar accepta amestecul penticostalilor in cultul lor? Faptul ca dvs ii numiti protestanti? Nu cred ca le pasa.
De aceea nu sunt pastorii nostri, pentru ca, pur si simplu, nu fac parte din cultul nostru. Nu impartasesc aceeasi doctrina, nu ne conduc, nu ne invata, nu sunt crestini din moment ce fac asemenea treburi.

Dvs numiti protestant ce nu e catolic/ortodox. V-am mai explicat ca protestantismul e format din mai multe grupari, fiecare cu conducerea ei. Obiectiv vorbind, cultul penticostal e un cult, uniunea baptista altul, BC altul, BO altul. Nu se pot amesteca penticostalii in treburile ortodocsilor sau ale baptistilor. Dar dvs vedeti doar trei culte: BO, BC protestantismul. :)

Nu e vina mea ca nu ati inteles ca protestantismul ca miscare nu e un cult ci o denumire generala data la tot ce nu este ortodox/catolic. La fel de bine un musulman poate spune ca preotii catolici sunt preotii nostri, ca, de , in mintea lui toti sunt crestini, asa ca nu e nici o diferenta...Oare?

Eu am convingerea ca aveti o viziune mai larga decat un musulman. Mi se pare ca v-ati blocat pe un subiect si nu vedeti logica simpla. Mai incercati totusi.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14