View Single Post
Vechi 12.06.2010, 10:16:52
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Da,Ionut are anumite avantaje si reuseste sa se impartaseasca saptamanal,ceea ce este de dorit pentru toata lumea.Insa si Ana are dreptate,atunci cand mai ai relatii trupesti destul de dese,este mai greu sa te impartasesti in fiecare saptamana.
Eu nu am vorbit deloc despre relatii trupesti.
Pentru adeptii impartasirii dese, abstinenta este un aspect nerelevant, daca am inteles corect (impresia aceasta o am din postarile lui Fani, poate nu am inteles cum trebuie).
Deci ei nu se abtin zile inainte, dupa..

Eu m-am referit doar la "ferirea de sarcina"... o rautate de-a mea (Florin Ionut spunea intr-un post mai vechi ca el nu doreste sa aiba copii si de cate ori citesc ca se impartaseste des ma intreb daca azi este "deschis vietii" cum se exprima eufemistic Mihnea Dragomir). In fine, era o aluzie rautacioasa..

Citat:
Din experienta mea minima,este foarte bine,mai ales pentru un incepator sa se impartaseasca des,pentru a fi ajutat sa se tina departe de patimi.Incepatorul nu duce o viata ascetica,si prin urmare el are cel mai mult nevoie de aceasta deasa impartasire.
Dar conditia este sa fie cat mai putine relatii trupesti.
Din nou, nu m-am referit la asceza.
Nu cred ca este un lucru mare/ dificil sa nu ai relatii trupesti, sa mananci de post etc..
Ci este vorba de restul: de IPOCRIZIA noastra.
Sau cel putin a mea.
Adica postesc, ma infranez de la relatii si ma duc sa ma impartasesc ca nu am "pacate de moarte". Dar cum ramane cu inima necuratita de patimi? Cu viclenia din gandire? Cu mandria si indreptatirea?
Pai eu postesc.. dar sa nu-mi iei cafeaua! Adulmesc mirosul unei cafenele de la un km.. si ma amagesc ca nu am patimi?
Abstinenta.. nici o problema, sunt campioana. Dar nu cumva sa-mi zici "du-te mai incolo", ca eu vreau admiratie si respect si drepturi! Si chiar daca nu avem relatii intime, neaparat vreau sa mi se confirme ca sotul inca ma doreste.
Si starea lumii de astazi este data de indreptatirea cautarii placerii. Adica ce este rau sa ai relatii trupesti dar sa nu vrei copii? Chiar indicat, spun unii.
Ce este rau sa vrei sa te imbraci bine? Sau modern. (Pe mine asta ma mustra.. oglinda. Ma gandesc ca Sf. Maica a Domnului nu se bucura sa ma vada cu bluza aceea trendy sau cu sandale aurii..) Dar simplul fapt ca-mi doresc lucruri frumoase.. vai! Nu este de bine (desi stiu ca o sa fiu contrazisa)
Etc..
Mi se pare ff aiurea sa crezi ca poti sa te duci la impartasanie ca nu ai pacate "mari", daca inainte nu te-ai cercetat, daca nu ti-ai curatit inima cu lacrimile pocaintei. Cati se curata astfel?
Cati vor cu adevarat sa se schimbe si sa se LEPEDE de cele lumesti?

Nu vreau sa fiu inteleasa gresit. Nu sunt impotriva desei impartasanii din principiu. Dar ma uit la marea masa de femei din biserica, fardate, aranjate, parfumate, multe in pantaloni, batic nu.. (nu ca judec, dar infatisarea da o idee despre ceea ce inteleg ele din felul in care te arati in fata lui Dumnezeu).. pai daca nu li se atrage atentia nici macar ca tinuta lasa de dorit.. cum ar fi sa li se dea dezlegare pt impartasire saptamanala dupa o spovedanie cum se face azi (fara indreptar, adica, dupa ce ni se nazare noua ca este grav), fara o pocainta reala etc.. In viziunea mea este deja ceva diabolic sa te cumineci in neglijenta.
Reply With Quote