Citat:
În prealabil postat de Mirean
poate in viitor vom vedea mai multa toleranta religioasa. Lipsa acesteaia duce la situatii conflictuale, unele dintre ele cu final tragic.
|
Acest mod de a privi problema tine de complexul inferioitatii ca civilizatie, ca popor, si din pacate de acest lucru nu ducem lipsa. Nici eu nu am timp sa ma lamentez in argumente lungi cu tine:D ca stiu ca nu ajungem nicaieri insa voiam sa-ti amintesc de Germania, de care spuneai ca ai cunostinta de ce se intimpla. Poate nu stiai ca majoritatea asiaticilor care trec pe acolo si stau, asa, mai multi ani, de regula "in tranzit" devin Catolici? am vorbit cu Srilankezi, Indieni si altii care acum au copiii la scoli Publice Catolice pe unde ajung mai tirziu, Canada, SUA...
Deci nu este nici o problema daca facem un efort si aratam cu blindete ca avem coloana vertebrala si ca nu trebuie sa ne dam dupa minoritati. Evident ca daca cineva refuza sa participe la acele ore de religie este liber sa o faca la fel cum musulmanii refuza orele de educatie sexuala, adica orele de "cum sa ne ferim sa raminem insarcinate" de "cum sa practicam safe sex" si ii inteleg perfect deoarece acestea vin direct de la diavol.
Nimeni insa nu este scutit de impozitele pentru educatie:)