Citat:
În prealabil postat de vasinec7
1. Biblia ortodoxa numeste "istorioara" ca fiind o parabola;
2. In urma explicatiior tale, am intrat si mai tare in ceata:
- ca sa-ti iasa teoria cu sufletul, ii asemeni pe bogatul nemilostiv si pe Lazar cu Dumnezeu. Apoi vii cu explicatii gen "simtea poate ca are degete si limba". Totusi, Sfantul Evanghelist Luca nu pomeneste nimic despre suflete ci despre parti trupesti.
- accepti faptul ca Sfanta Scriptura vorbeste despre starea de nestiinta a celor morti. Totusi, vii cu o explicatie incalcita (ca, de fapt nu este o stare de nestiinta ci de aiureala in care "sarmanul bogat nu stia ce zice si ce sa ceara"). Vrei numai decat sa-i aduci tu la viata pe morti, in felul tau.
Am inteles explicatiile tale. Dar, sa nu ai pretentia sa le iau de bune.
P.S. Te-am perceput ca pe o persoana sincera si onesta. Domnul sa ne binecuvanteze si sa ne calauzeasca spre Imparatia Sa (sper sa ne intalnim acolo sa continuam discutia).
|
Nu-i aseman. Stii bine ce-am vrut sa zic.
Iadul e in ceata, Raiul e in ghicitura. Numai dupa moarte vom sti cu adevarat ce va fi, deocamdata presupunem si ne contrazicem in presupuneri. Daca voia, Dumnezeu ne dezvaluia mai mult, dar se vede ca a preferat misterul.
N-am nici o pretentie. Insa sper ca esti de acord ca existenta omului este vesnica orice ar face pana in momentul mortii, pentru ca chipul divin imprimat in noi este indistructibil.
Ortodocsii vor avea Ceruri speciale in Imparatie, mai aproape de Hristos decat eterodocsii. Ma refer la cei mantuiti. :) La fel, cei ce se declara ortodocsi si duc o viata rea, vor fi cazati in iad sub eterodocsii care nu se vor mantui. Deci nu o sa ne intalnim; poate ca o sa ne vedem, ca in cazul parabolei, de la distanta... in caz ca amandoi il vom pacali pe cel viclean. :)