Subiect: Mortii
View Single Post
Vechi 12.06.2010, 22:01:20
vasinec7
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul

N-am nici o pretentie. Insa sper ca esti de acord ca existenta omului este vesnica orice ar face pana in momentul mortii, pentru ca chipul divin imprimat in noi este indistructibil.
Despre existenta vesnica a omului ne vorbeste Mantuitorul. Dar, este vorba de cei inviati pentru viata vesnica: "Cã aceasta este voia Tatãlui Meu, ca oricine vede pe Fiul si crede īn El sã aibã viatã vesnicã si Eu īl voi īnvia īn ziua cea de apoi."(Ioan 6:40)

Citat:
Īn prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Ortodocsii vor avea Ceruri speciale in Imparatie, mai aproape de Hristos decat eterodocsii. Ma refer la cei mantuiti. :) La fel, cei ce se declara ortodocsi si duc o viata rea, vor fi cazati in iad sub eterodocsii care nu se vor mantui. Deci nu o sa ne intalnim; poate ca o sa ne vedem, ca in cazul parabolei, de la distanta... in caz ca amandoi il vom pacali pe cel viclean. :)
Este posibil ca ortodocsii sa ocupe locurile din fata iar cei ca mine sa prinda vre-un loc mai spre poarta. Daca ne gandim ca voi cum dati coltul, cum o tuliti in rai, iar cei ca mine cred ca trebuie sa astepte revenirea Mantuitorului, invierea mortilor si mostenirea vietii vesnice... varianta ta este credibila. Cand ajungem noi, locurile bune s-ar putea sa fie ocupate. Totusi, daca ma vei vedea in Imparatia Domnului, si vei fi intr-un loc privilegiat, sa faci un gest si sa te cobori pana la mine, sa incheiem discutia.
Reply With Quote