Subiect: Mortii
View Single Post
Vechi 13.06.2010, 06:56:45
vasinec7
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laur28 Vezi mesajul
Din moment ce raiul exista chiar in acest moment (nu e Pamantul innoit dupa inviere), nu vad, de suntem vrednici de imparatia cerurilor, de ce ar trebui sa mai asteptam intr-o stare de inconstienta dobandirea acestuia.

Faptul ca raiul exista chiar in acest moment, nu desfiinteaza ceea ce a spus Domnul Iisus Hristos: "iarãsi voi veni si vã voi lua la Mine, ca sã fiti si voi unde sunt Eu."(Ioan 14:3). Daca El a spus ca va reveni sa ne ia, eu zic sa-L credem si sa-L asteptam.

Citat:
În prealabil postat de Laur28 Vezi mesajul
2. Cunosc un om în Hristos, care acum paisprezece ani - fie în trup, nu știu; fie în afară de trup, nu știu, Dumnezeu știe - a fost răpit unul ca acesta până la al treilea cer.
3. Și-l știu pe un astfel de om - fie în trup, fie în afară de trup, nu știu, Dumnezeu știe S
4. Că a fost răpit în rai și a auzit cuvinte de nespus, pe care nu se cuvine omului să le grăiască.

Cum adica in afara de trup? Ce sa fie in afara acestuia?
1. Exemplificarea ta ne infatiseaza experienta unui om in viata. Sfantul Apostol Pavel nu era mort.
2. Prin "afara din trup" se intelege ca era vorba despre o viziune. Si Sfantul Apostol Ioan a avut astfel de viziuni, cand a scris Apocalipsa. Si El a vazut ce ne-a pregatit Dumnezeu.
Reply With Quote