225. Liderii pucioși propovăduiesc sărăcia poporului român (I)
Partizanatul politic al liderilor pucioși, care susțin pe față, de ani de zile, cu entuziasm deșănțat regimul politic al lui Traian Băsescu (în general) și pe Marele Cârmaci (în special) își dă din nou în petic acum, când guvernul pregătește pentru omul de rând noi curbe de sacrificiu. În loc să taie în carne vie salariile nesimțite ale funcționarilor politici care stau ciorchine prin structurile ministerelor și organismele adiacente (agenții, oficii, regii sau cum s-or mai fi numind) actualul guvern se repede la beregata slujbașului de rând și a pensionarului, și așa sufocați de unele cheltuieli inevitabile (întreținere, impozite, taxe și alte angarale). Omul de rând se vede dintr-o dată în imposibilitate de a-și plăti medicamentele și a se hrăni corespunzător, în timp ce „aleșii poporului” și-au „tras” venituri de mii de euro din simbioza lor căpușistă cu statul.
Și tocmai acum, colac peste pupăză, se trezesc și pucioșii să pună paie pe foc. Ei recomandă nici mai mult, nici mai puțin, rumânului scos din fire de insolența guvernanților, să rabde și să se învețe cu sărăcia. Lipsa banilor la cei mulți și săraci (care se traduce în lipsa medicamentelor, a hranei și a siguranței zilei de mâine) este anunțată ca un balsam binefăcător, căci e un prilej pentru poporul român de a-l descoperi și asculta pe „Dumnezeul” Pucioasei și a se mângâia cu promisiunile Lui schismatice:
“O, grăiesc ție, neam român, să nu te necăjești că ești necăjit din pricina lipsei de bani sau de agoniseală pentru trai bun pe pământ, ci să te necăjești că n-ai pe Domnul de bucurie și de mângâiere a ta. O, cât te-am strigat, cât te-am strigat prin cuvântul Meu cel de azi ca să Mă auzi și să faci tu ascultare de cuvântul Meu, care vine pe nori la tine, țara Mea de azi! “ (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu la sărbătoarea nașterii sfintei Virginia” apărut la Pucioasa în data de 9 iunie 2010)
Lipsește însă aici un îndemn și pentru cei puțini, adică cei care nu suferă nici de lipsă de bani și nici de “agoniseală pentru trai bun pe pământ”, adică aceia care au venituri de la stat de 2, 3 sau 4 mii de euro pe lună. Dar lipsește în primul rând un îndemn chiar pentru ei înșiși, știut că liderii pucioși, deși nu muncesc nimic, sunt întreținuți cu bani buni și cu agoniseli de către simpatizanți (dintre care, un oarecare Viorel P. îi pompează masiv cu bani furați de la cazinouri, unde V. P. este angajat ca intendent și supraveghetor general).
Dar “Dumnezeul” Pucioasei e nehotărât. Nici el nu mai știe cu cine ține. Spre exemplu, acordul cu FMI este denunțat în mod voalat ca o afacere nerentabilă, potențial primejdioasă, prin care guvernul îi lasă pe români “pe mâini străine”:
“Eu ți-am vestit cu dor și cu durere și cu bucurie și cu mângâiere că ești țara Mea cea de azi [...] Te-am învățat cu milă, tată, să nu te lași pe mâini străine cu viața ta, cu casa ta, cu ograda ta, cu durerea ta, cu avuția ta cea de la Mine sau cu lipsurile tale din pricina depărtării tale de Dumnezeu, o, și nu dai să asculți, tată! Glasul Meu, care grăiește peste tine, vine la tine din cer de la Dumnezeu, ca să fie Dumnezeu cu tine pe pământ și să te învețe din cer întru toate, dar tu nu te-ai deprins să Mă asculți și să-Mi urmezi povața. O, e primejdios aceasta.”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu la sărbătoarea nașterii sfintei Virginia” apărut la Pucioasa în data de 9 iunie 2010)
Cică nu sărăcia îi paște pe bătrâni, pe copii și pe văduve, ci pericolul de a se obișnui cu băutura, cu tutunul și cu desfrânarea, pentru care le vor trebui tot mai mulți bani:
“O, țara Mea de azi, vin la tine cuvânt și te rog, tată, să nu mai bei decât de la Mine, căci duhul rău a făcut băutură multă, străină de Dumnezeu, iar ea se numește păcat, și apoi boală grea, și te rog să alungi de pe vatra ta tutunul, ca să nu-l mai folosești ca păcat, că iată ce a făcut din el omul fărădelegii, și te-a îndemnat, tată, ca să cazi și în acest păcat și ca să nu mai semeni tu cu Dumnezeu, Care este fără de păcat! O, ferește-te de desfrânare, de orice fel de desfrânare, că pentru ea îți trebuie bani și putere rea și păcătoasă, și depărtare de Dumnezeu cere ea de la om! Stau și plâng cu Tatăl și cu sfinții, că numai păcat văd pe pământ, gata, gata să-l scufunde în adânc, și aștept să sfârșească omul cu păcatul, și dau să-l ajut dacă nu poate singur, că de la copil și până la bătrân nu mai poate sta nimeni fără de păcat peste viața lui, și simțurile omului cad mereu în păcat.”
(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu la sărbătoarea nașterii sfintei Virginia” apărut la Pucioasa în data de 9 iunie 2010)
|