Citat:
În prealabil postat de Zarathustra
Si fireste in ''logica'' crestina nu exista decat posibilitatea ca eu sa nu fi fost adevarat crestin daca am ajuns ateu, posibilitatea ca pur si simplu crestinismul sa fie fals cade din start.
|
Dar in logica ta, posibilitatea ca crestinismul sa fie adevarat nu cade din start ?
Citat:
În prealabil postat de Zarathustra
Nu consider ca religia merita vreun respect atata timp cat ea prin natura ei nu il poate acorda.
|
Chiar daca am pleca de premisa ca doctrina crestina este falsa, si tot ar trebui sa recunoastem atata lucru: o doctrina care
afirma ca omul este atat de vrednic de iubire incat Fiinta Suprema S-a sacrificat pe sine insusi pentru a face omului un imens si nemeritat cadou nu poate fi o doctrina a lipsei de respect.
Exista insa si reversul medaliei - ateul care considera lipsa de respect orice critica din perspectiva religioasa. "Eu sunt ateu, eu am valorile mele, daca eu vreau sa avortez e treaba mea, iar daca iti permiti sa critici aceasta alegere a mea nu imi acorzi respectul la care am dreptul". Sper sincer ca nu te incadrezi la aceasta categorie.