View Single Post
Vechi 14.06.2010, 14:51:21
KittyNou KittyNou is offline
Junior Member

Data înregistrării: 12.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Vezi tu, este o chestiune de bun simt si de politete elementara. Din moment ce ai ales sa discuti pe un forum crestin, trebuie sa pleci de la prezumtia ca pentru preopinentii tai anumite lucruri - de exemplu Biblia - au o anumita valoare.

Desi nu esti obligat de nimeni sa impartasesti judecatile lor de valoare - adica nu esti obligat nici sa consideri Biblia o colectie de scrieri inspirate, nici sa-ti calauzesti viata dupa ele - nu este politicos sau dezirabil sa-ti exprimi in gura mare toate indoielile.

Ca sa dau un exemplu tangibil - sa zicem ca eu am anumite indoieli despre moralitatea mamei lui X. Desi este, categoric, dreptul meu sa am aceste indoieli, cu atat mai mult cu cat am convingerea (care poate fi reala sau nu) ca am si niscaiva dovezi, totusi este o dovada de maxima mitocanie sa merg in vizita la familia lui X, sa ma asez la masa cu familia X si pe la mijlocul discutiei sa exclam cu convingere si sinceritate: "X, mata-i curva!".
Ok, deci dupa tine trebuie sa tacem si sa lasam cei care sunt in majoranta sa vorbeasca. Sa stii ca metodul asta a functionat pana cand omul a avut dreptul de a avea o parere.
In plus exemplul nu are nici o legatura cu cea ce se intampla aici: este o acuza, o jignire si o prostie.
Totusi ateul se occupa de a nega un fapt religios (Biblia, Dumnezeu) si sa le puna in discutie incat este "munca" lui. Si trebuie sa te obisnuesti cu idea, deoarece nu este unica oara de vei intalni astfel de posturi.
Reply With Quote