View Single Post
Vechi 14.06.2010, 16:04:47
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Numai o observatie:

Nu stiu altii ce sunt, dar eu sunt om, fiinta omeneasca si de aceea am limite (omenesti).
Prin credinta in Dumnezeu nu ne pierdem fiinta umana cu tot ceea ce ii apartine, ci doar tindem spre un alt fel de persoana.
Nu stiu de ce cred unii ca ne putem schimba automat si prinde chip de sfinti, de ingeri.
Credinta nu inseamna, contrar ideilor unora, ca trebuie prin ea sa ajungem fiinte din ceruri, sau numai duhuri, fara trup.
Din toate discutiile de pe aici, lipseste, in numele credintei, componenta trupeasca. E ca si cum cereti credinciosului sa se desprinda de trup, la propriu, si sa ramana numai duh. Ca nici sufletul nu este bun in credinta (dupa unii). Nu trebuie sa ai suflet, sentimente. De ce oare?
Nici trup nu trebuie sa ai: oase, sange, dureri, boli, nimic. Totul este un pacat.

Eu una nu pot fi altceva decat om, cu trup, suflet si minte. Asa cum m-a facut Dumnezeu. Poate ca pe altii i-a facut altfel.

Din scrierile mele nu lipseste niciodata Dumnezeu. El este acolo mereu, chiar daca unii nu-l vad.
Faptul ca tindem spre Dumnezeu, cu suflet, cu rugaciune, ca facem anumite eforturi sa-i fim pe plac, nu ne face sa fim altceva decat oameni.
Eu asa gandesc. Mi se spune ca sunt...in toate felurile. Asa m-a facut Dumnezeu, si El stie asta, el ma judeca, el ma corecteaza, el ma pedepseste, etc.
Dar m-a facut om, cu un anumit trup. Si n-am cum sa schimb asta.
Unii poate ca reusesc sa "uite" ca au trup. Poate ca le merge o vreme, dar vine la toti si boala, si moarte si asta arata trupul.
Parerea mea, Sophia, este ca daca te iubesti pe tine, nu poti "sa-i faci pe plac" lui Dumnezeu.
Este si ipocrizie in aceasta atitudine : "a-i face pe plac lui Dumnezeu". Ca si cum i-ai da un pic din ceea ce ai - in speranta ca El este multumit.. si daca te nevoiesti un pic mai mult in post si rugaciune, gata, ti se pare ca meriti raiul (vorbesc la modul general, nu ma refer neparat la tine).

Eu nu m-am ridicat la acea masura (sunt prea pacatoasa si iubitoare de sine), dar TOATA viata noastra trebuie sa i-o dam lui Hristos!
De altfel chiar aceasta se spune in timpul Sfintei Liturghii: "toata viata noastra lui Hristos Dumnezeu sa o dam".
Deci nu suntem datori doar cu prezenta fizica in biserica si cu doua rugaciuni.. ci ni se cere sa-i inchinam Lui toata viata noastra.
(Lucru firesc, caci ce este un crestin fara de Hristos?)

Revenind la banci..
In timpul Sfintei Liturghii preotul nu slujeste singur. Ci ingerii Domnului slujesc impreuna cu el. Insusi Domnul nostru Iisus Hristos este jertfit, Sfanta Maica a Domnului este prezenta si Ea.
Spune preotul:
„Stăpâne Doamne Dumnezeul nostru, Cel ce ai așezat în ceruri cetele și oștile îngerilor și ale arhanghelilor spre slujba slavei Tale, fă ca împreună cu intrarea noastră să fie și intrarea sfinților îngeri care împreună cu noi slujesc și împreună slăvesc bunătatea Ta. Că Ție se cuvine toată slava, cinstea și închinăciunea, Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor”.
In timpul Sfintei Liturghii se implinesc cuvintele:
"Adevărat, adevărat zic vouă, de acum veți vedea cerul deschizându-se și pe îngerii lui Dumnezeu suindu-se și coborându-se peste Fiul Omului." (Ioan 1:51)

Sunt lucruri care au fost descoperite de Dumnezeu oamenilor, nu sunt doar simboluri, ci o realitate nevazuta de ochii multora.. dar unii vrednici le-au vazut si au povestit.

In concluzie, cand este prezent Mantuitorul (si este jertfit in fata noastra), cand este prezent Duhul Sfant, cand Insusi Dumnezeu Tatal coboara, cand in biserica este Maica Domnului, Sf. Ioan Botezatorul, cetele ingeri.. toate in chip nevazut pt omul pacatos.. noi ne gandim la neputintele noastre? La durerea de spate?
Sophia, asta este ispita de la diavol care nu vrea ca noi sa ne bucuram de Sf. Liturghie, nu vrea sa ni se deschida ochii, nu vrea sa ne curatam sufletul si trupul.
Reply With Quote