Citat:
În prealabil postat de Erethorn
Dar tu ce bai ai ? Razboaiele si foametea sunt produsul acelei propensitati pentru raul moral pe care am invocat-o in alt post, numita de crestini pacat originar. Nu ti se pare cam exagerat sa-i pretinzi lui Dumnezeu sa ascunda sub faras toate produsele greselilor facute de oameni, iar oamenilor sa la negi astfel orice responsabilitate ?
Eu nu vreau sa inlature Dumnezeu razboaiele, eu vreau sa o faca oamenii.
In ce priveste dogmele Bisericii, acestea sunt relativ lesne accesibile, google is your friend.. E adevarat, Bisericile difera in interpretarea pe care o dau unor adevaruri de credinta. Nu-ti ramane decat sa-ti pui la lucru inteligenta, eventual sa te rogi, sa meditezi, si fii sigura ca Dumnezeu te va ajuta sa discerni adevarul, cu conditia sa-l cauti cu sinceritate.
|
Ok poate am gresit exemplu: De ce Dumnezeu permite cutremure si eruptii vulcanice si uragani, omorad si cei care cred in el? Dumnezeu este atotputernic, pamantul este sub controlul lui, deci el provoaca cutremure, persoanele mor si ajung in spitale si se rog la Domnul sa vindece rani care le a provocat El. Nu ti se pare cam ciudat modul in care lucreaza Dumnezeu?