Citat:
În prealabil postat de sophia
Numai o observatie:
Nu stiu altii ce sunt, dar eu sunt om, fiinta omeneasca si de aceea am limite (omenesti).
Prin credinta in Dumnezeu nu ne pierdem fiinta umana cu tot ceea ce ii apartine, ci doar tindem spre un alt fel de persoana.
Nu stiu de ce cred unii ca ne putem schimba automat si prinde chip de sfinti, de ingeri.
Credinta nu inseamna, contrar ideilor unora, ca trebuie prin ea sa ajungem fiinte din ceruri, sau numai duhuri, fara trup.
Din toate discutiile de pe aici, lipseste, in numele credintei, componenta trupeasca. E ca si cum cereti credinciosului sa se desprinda de trup, la propriu, si sa ramana numai duh. Ca nici sufletul nu este bun in credinta (dupa unii). Nu trebuie sa ai suflet, sentimente. De ce oare?
Nici trup nu trebuie sa ai: oase, sange, dureri, boli, nimic. Totul este un pacat.
Eu una nu pot fi altceva decat om, cu trup, suflet si minte. Asa cum m-a facut Dumnezeu. Poate ca pe altii i-a facut altfel.
Din scrierile mele nu lipseste niciodata Dumnezeu. El este acolo mereu, chiar daca unii nu-l vad.
Faptul ca tindem spre Dumnezeu, cu suflet, cu rugaciune, ca facem anumite eforturi sa-i fim pe plac, nu ne face sa fim altceva decat oameni.
Eu asa gandesc. Mi se spune ca sunt...in toate felurile. Asa m-a facut Dumnezeu, si El stie asta, el ma judeca, el ma corecteaza, el ma pedepseste, etc.
Dar m-a facut om, cu un anumit trup. Si n-am cum sa schimb asta.
Unii poate ca reusesc sa "uite" ca au trup. Poate ca le merge o vreme, dar vine la toti si boala, si moarte si asta arata trupul.
|
La staruinta acerba asupra si despre trupesc nu pot sa va raspund decit cu cuvintele Mintuitorului , prin care intentionez sa va sugerez ca s-ar putea sa fi gresit metoda de mintuire . Nu trebuie sa va speriati sau sa va nelinistiti ci doar sa reflectati ! Asadar , spune insusi Hristos ca ce este trupesc , trupesc ramine si ce este carne , carne neputincioasa va fi mereu . Duhul este rivnitor dar carnea neputincioasa , pt. aceasta trebuie sa ne si rugam neincetat. A ne ruga este un mod generic de a spune pt,. ca in realitate trebuier sa facem tot ceea ce este duhovnicesc neincetat ca sa ne putem mintui . Pt. a anihila efectele carnii ne si botezam , pt. a ne naste cu adevarat , adica din duh si adevar . Nu puneti pret pe carne si pe trup mai mult decit o grija minim necesara . Trupul este doar un vehicul pt. lumea aceasta, o sluga buna sau un stapin prost fata de suflet . Cei mai rivnitori decit noi mirenii, adica cei calugariti, incep chiar din viata aceasta sa traiasca in chip ingeresc acordind trupului doar f. putina atentie. Nu va lasati atrasa si impresionata de lucrurile simple si ieftine precum trupul ci fiti cu virtute multa si struniti-l barbateste . Astfel veti avea ocazia sa vedeti ca dupa ce-si arata coltii la inceput , incercind sa va sperie, se domoleste si se face ascultator precum mieluselul . Daca veti pleca urechea la el, alintindu-va impreuna, in scurt timp se va face imparat mare peste putinul suflet pe care il aveti. Adica , cam asa cum stati acum . Ori aceasta stare este una a valorilor rasturnate, nefireasca, neduhovniceasca, neinalta spiritual !
Nu mi-ati raspuns, nu va impresioneaza si nu va pune pe ginduri cit de greu consimte Hristos la unire ? Chiar nu v-a atras atentia ? V-a uimit doar stressul produs de nemincare ? Trupul rivneste la mincare deasa dar duhul nu cugeta la nimic in legatura cu Hristos ?Doar atit ati trait, ati simtit ? Ia sa va mai ginditi, va propun ! Cugetati si va nevoiti neincetat la si pt. Hristos si numai astfel puteti gindi (macar gindi !) la mintuire !
Sa ne auzim cu pace si cu folos !