View Single Post
Vechi 15.06.2010, 12:38:19
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Top cat, Dumnezeu te-a creat liber si responsabil. Libertatea de a face ceea ce alegi este unul dintre atributele fundamentale ale fiintei umane.

Libertatea de a iubi, pentru ca asa doresti tu. Libertatea de a face bine, pentru ca asa doresti si alegi tu.

Ateul se bucura de libertate, chiar daca nu recunoaste ca aceasta i-a fost conferita de Dumnezeu.

Dar cand vine vorba despre responsaabilitate, incepe dansul pe dupa cires. Fie ca Dumnezeu nu exista, si deci nici legi carora sa ne supunem si nici responsabilitate.

Fie ca legile le facem noi iar responsabilitatea este relativizata pana cand isi pierde orice substanta si inteles.

Cazul cel mai grav - pus in situatia de a accepta si a discuta, macar la nivel teoretic, posibilitatea ca libertatea si responsabilitatea corelativa sa aiba ceva de-a face cu Creatorul, ateul arunca responsabilitatea in spatele lui Dumnezeu.
E cam in felul urmator:

"Si ce daca m-am imbatat la carciuma pe bani imprumutati, am dormit in sant si m-am trezit la sectia la politie ? E de vina taica-miu care nu m-a legat cu lantul de piciorul mesei, ca sa nu pot pleca de acasa. Tata, uite procesul verbal, du-te si plateste amenda."

Ei, si stii care-i culmea ? Ca Tatal chiar a platit amenda. Tot ce-ti cere este sa accepti ca de vina pentru amenda ai fost totusi tu.
Reply With Quote