View Single Post
Vechi 03.05.2007, 10:01:45
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iosif
Citat:
În prealabil postat de vsovi
Si aceasta hirotonie, sau alegere, sau investire sau cum vrei sa-i spui se manifesta spre creshtini prin translatarea acestor puteri lucratoare si daruri si slujiri, creshtinii simplii, nefiind necesar de a fi preotzi sub juramant, putand sa duca in viatza lor toate acestea, adica insuashi preotzia (sacramentala cum ii spui dumneata). Bineintzeles pentru a continua tainele si lucrarile si dragostea si credintza si marturisirea si iertarea pacatelor si lauda si alte lucruri bineplacute Domnului ... :)

Cam asha cred si eu cumva ca ar fi... adica este, doar ca termenii sunt cam pomposhi si incomozi uneori... dar acum parca incep sa te pricep.:dozingoff:
Ma tem ca tot nu e clar!
Ca sa savarsesti Tainele Bisericii e nevoie sa fii hirotonit, adica sa ai preotia sacramentala.
ei vezi stimabile Iosif ca dumneata inceci sa revendici, iar Domnul Nostru Iisus Hristos a spus foarte clar ca unshi, hirotonisitzi, sunt totzi creshtinii (fara juramant si fara preotzie ierarhica) ce preluand preotzia sacramentala de la Biserica de care apartzin o duc in viatza lor de zi cu zi savarshind tainele in viatza lor ca altfel ce sa faca cu tainele pe care le primesc daca nu le si savarshesc... Deci vreau sa zic cum ca degeaba incerci sa confishti ceva ce Domnul tocmai ca a lasat sa fie dus mai departe, de cine vrea, poate, se-nhama, ..., dar a si specificat ca e necesar sa-ti iei mai degraba crucea ta, crucea ta personala, ca sa nu ajungi sa faci lucruri fariseice sau ipocritice avind impresia ca faci foarte multe, ori cinestiece, cand defapt, candcolo nici macar domnia ta nu reusheshte sa prea faca cam ce anume cam cere de la altzii...

iar ma-nshel? stimate domn Iosif? Am intzeles ca tzi se pare o parodie sa savarshesti taine in afara Bisericii, la tine acasa, sau in cercul de prieteni si apropiatzi, dar atunci cum tzi se par vorbele Mantuitorului "Vor veni vremuri cand unii credincioshi se vor ruga in Duh si Adevar" (citat aproximativ) poi asta pentru mine inseamna ca sunt vremuri in viatza oricarui cetatzean cand esti nevoit sa participi la lucruri duhovniceshti, in afara bisericii, fara preotzi, ci impreuna cu "unii preotzii de ocazie" care pot fi cam orishicare creshtin simplu. De ce itzi faci griji pentru asha ceva...? Asta e realitatea si Dumnezeu nu a oprit ci a lasat sa fie daca se doreshte... Cel putzin eu asha am priceput, dar daca dumneata pricepi altfel, te rog sa ma ajutzi... nu-i exclus sa fiu totusi aberant si sa nu observ padurea din cauza copacilor... chiar daca mi se pare atat de clara... :)
Reply With Quote