View Single Post
Vechi 15.06.2010, 13:29:27
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Imi amintesc de bunica mea.. Era bolnava de reumatism, mergea cu dificultate (sprijinita in carje), dar vara mergea sa sape viile, gradina, sa scoata cartofii etc.. Imi amintesc cum sapa ore intregi sprijinita in carja, in bataia soarelui etc.. La 60 de ani.
Sau chiar munca in casa.. gatitul. Multe femei stau cu orele in picioare in caldura pt a gati pt sot si copii.
Mamele.. multi copii nu adorm decat plimbati in brate. Eu il plimbam pe primul si cate o noapte intreaga prin casa, altfel plangea.. (uneori cu randul, il plimbam eu si sotul ca sa pot dormi un pic).
Sunt atatea profesii care necesita statul in picioare timp de opt ore!

(Fara suparare Sophia, parca esti un copil rasfatat.)

Toata discutia asta este penibila.
Sf. Liturghie NU este o obligatie, nu este un spectacol..
Citeste despre semnificatia Sf. Liturghii (am dat linkuri), apoi vei intelege cat de gresit pui tu problema.

Mi-am mai amintit un exemplu.. o cunostinta care lucreaza la ghiseu la banca.. este gravida in luna a 8-a si lucreaza in picioare. Daca vrea sa ia concediul medical risca sa fie data afara (alta colega a ei a patit asta).. asa ca rabda.
Si tu spui ca este greu 2-3 ore?
Esti chiar rea, pana la urma.
Nu stiu care din noi doua este mai penibila. Sa vrei neaparat sa ma/ne convingi aici ca nu exista probleme, dureri si noi mintim. Sa incerci sa ma convingi ca nu exista dureri.
Nu stiu de ce ma faci copil rasfatat. Chiar nu sunt nici copil, si rasfatat sa nu mai vorbim.
Nu stiu nici de ce totdai exemple din astea. Nici nu stii ce simptome au fiecare si ne bagi pe toti in aceeasi oala. Vesnicul obicei prost.
Sunt oameni/femei care pot multe si altele care nu pot.
Si n-am sa stau aici sa-ti explic ce probleme exista si ce dureri.
Ai sot medic si poti sa-l intrebi, sau sa citesti in carti.
La noi numai la strana suntem 5-6 oameni cu probleme si ne mai asezam, unii dintre noi stau toata slujba si canta sezand. Unul operat la genunchi si de hernie, alta persoana operata la sold, alta cu genunchii, alta cu coloana lombara.
Si dintre fetele mai tinere nu prea mai rezista.
Nu stiu ce are bunica ta si ce dureri avea sau nu, nu stiu cum este la sarcina, nu stiu cum este sa tii un copil in brate. Stiu ca nu este usor nimanui in asemenea cazuri.
Numai tu nu poti pricepe ca mai sunt oameni care pur si simplu au dureri si au nevoie sa sada, macar la rastimpuri.
De parca noua ne-ar place sa avem aceste probleme.
Si eu stau mult in picioare sa gatesc, sa calc, sa mai stiu eu, desi mai imi iau scaunul cat se poate. Si la sfarsit nu-ti spun cum este.
Si la biserica stau cat pot in picioare, ca trebuie sa stau la stativ, sa citesc partiturile.
Est absurda Anna, zau.
In fond nici n-am inteles ce vrei de la mine. Sa nu stam jos in biserica? Sau ce?