Subiect: NEVOIA DE DIALOG
View Single Post
Vechi 03.05.2007, 10:16:31
cananeanca cananeanca is offline
Junior Member

Data înregistrării: 31.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iosif
Cred ca cei care isi cunosc destul de putin propria credinta si care inca nu stiu suficient modul in care lucreaza Dumnezeu si in afara Ortodoxiei ar fi bine sa se abtina de la a face comentarii pe astfel de subiecte.

Altfel spus, sa se pronunte cei care au vazut si au cunoscut ca iubirea lui Dumnezeu nu este un drept, nu este o propietate privata exclusiv ortodoxa. Caci doar intelegand iubirea lui Dumnezeu pentru intreaga lume si adevarul ca spatiu de manifestare a acestei iubiri, putem sa intelegem ce avem de facut.

In momentul in care credem ca intelegem adevarul, dar suntem in afara iubirii, nu facem decat sa ne amagim. Hristos a propovaduit Adevarul, insa niciodata in afara iubirii. A propovadui adevarul cu ura este echivalent cu a propovadui pe tatal minciunii, caci semnul nostru de recunoastere ca si crestini este iubirea in adevar.

Ma revolta toti cei care au terfelit iubirea crezand ca slujesc adevarul si cei care au terfelit adevarul crezand ca slujesc iubirii. Niciuna dintre situatii nu este corecta, ambele sunt erezii.

Exista o categorie de credinciosi ortodocsi de curand convertiti care sunt foarte vehementi la adresa altor confesiuni, neidentificand aici ca definirea lor se face in raport cu darul credintei care li s-a descoperit si nu prin sentimentele de ura impotriva celorlalti. Tot in aceasta categorie se inscriu si cei care, afland dreapta credinta, incep sa se mandreasca si sa se laude ca sunt cei mai buni si ca Dumnezeu lucreaza exclusiv in vietile lor.

Oare cum priveste Dumnezeu toate aceste situatii?

Iosif , tu intr-adevar se vede ca esti pe cala intelepciuni si nu a discordiei si a fricosilor cum sunt cei care intotdeuana cand cineva vine cu o idee pozitiva si pentru crestera spirituala , adica sa te confrunti cu altii ,nu sa credem ca ortodocsi sunt desavarsiti si ceilalti valeu lor. Si imi place ca tu vii cu un argument care ni se cere in vremurile de astazi sa dam dovadada ca suntem intelepti si smeriti ,nu fricosi , orgoliosi si vai de popii nostri ....deci inainte cred ca e foarte bine sa se continue acest sialog dar in masura dreapta , si sa nu uitam ca nu noi depindem de credinta pe care o avem ci Tatal care ne- o da si celor care li se da le si cere , nu le si cere, si sa analizam de la inceput cu pasi marunti apostoli au anuntat in toata lumea si Tatal ne cere sa dovedim credinta ,nu numai noua si catolicilor , si sa va mai spun ceva , in ultimul timp de ce sunt omorati o multime de preoti si calugari catolici de catre alte confesiuni , de catre islamici , in general , iin timpul de azi cati ortodocsi mor pentru credinta lor , nici unul , pana azi nu am auzit in perioda vietti mele sa isi de-a viata pentru credinta , deci mai incet celor "drepti cu credinta " ca Tatal v-o poate lua cand vrea El doar pentru faptul ca va credti cei drepti , si scrie in Evanghelie ca doar Tatal din cer va judeca ...deci Iosif se poate si eu simt ca trebuie sa avem curaj sa ne confruntam cu alte religii, sunt vremurile cand si noua credinciosilor nu nu se cere nimic doar sa dovedim intelepciune si si aici noi dam bir cu fugiti si nu numai mai si comentam .....rusine
Iosif poti sa continui este intr-adevar o dovada de intelepciune a ceea ce ti -ai si ne propui
Reply With Quote