View Single Post
Vechi 15.06.2010, 16:13:44
Zarathustra_revenind Zarathustra_revenind is offline
Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Va prefaceti ca nu sesizati ironia cu acel noroc. In ceea ce priveste cunostiintele mele de dogmatica as vrea sa intelegeti ca eu nu critic o dogma anume, si pot sa cunosc, pot sa nu cunosc mai mult sau mai putin diverse dogme. Eu critic validitatea conceptiului de dogma in primul rand.Mai simplu zis, de ce credeti ca daca as cunoaste cat mai in amanunt despre conceptiile crestine privind iadul de exemplu, care in Pelerinul Rus si in romanele lui Dostoievski este privit ca o stare de indepartare de Dumnezeu, stare combatuta in Pelerinul rus prin aceea rugaciune a inimii rostita neancetat conform cu indemnul lui Hristos.
Iar Dostoievski pare sa vada Iadul ca fiind inchis pe dinauntru de catre cei care urandu-l pe Dumnezeu nu vor sa ii primeasca iubirea nici dupa moarte.
Asa, si ce demonstreaza toate acestea? Imi veti spune cel mai probabil ceva de genul ca asta nu e teologie adevarata, ca nu am inteles, ca nu am trait etc.
Am trait destule as spune. Nu cunosc totul, dar nu cred ca sunt nici total pe dinafara astfel incat sa refuzati orice dialog pe motiv ca nu as stii nimic despre crestinism. Tocmai ca stiu cate ceva, si asta e defapt problema, ceea ce stiu nu este un raspuns pentru intrebarile ce mi le pun, si din discutiile de pana acum nu imi prea oferiti raspunsuri.
Reply With Quote