View Single Post
Vechi 15.06.2010, 21:23:00
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anytza Vezi mesajul
doar nu cu ideea asta de incalzire globala si efect de sera pe care ne cam obliga sa o credem,
Unde am ajunge dacă nu ar avea și ecologismul dogmele lui ?

Citat:
daca opresti tv-ul d la buton si stingi beculetul ala mic, economisesti, si alte dastea mici care de fapt sunt importante.
Ați calculat cam cât economisești astfel ? Ați avut în vedere și efectul de "punere în tensiune", în care, în primul moment, se consumă mai mult ?

Convingerea mea e că rolul major în defrișarea pădurilor nu îl au "consumatorii casnici", adică noi. Ci politicile guvernămintelor. Ca să exemplific cu activitatea mea (profesie liberală - medic): în fiecare lună consum KILOGRAME de hârtie ca să raportez activitatea mea diverselor autorități, care sunt în număr crescător de la an la an și care îmi cer un număr crescător de rapoarte de la lună la lună. De când s-au inventat computerele, folosim atât raportarea în format electronic, cât și pe suport de hârtie. Tot mai mulți biți și tot mai multă hârtie. Ca mine sunt mulți, încât cei care lucrează în "sectorul de stat" sunt înecați în propriile hârtii și nu mai u loc în birouri de ele. Așa se explică faptul că un organism parazit precum Casa de Asigurări de Sănătate, care avea un singur sediu în București, în prezent are 5 sedii. Și toate consumă, toate vor tot mai multe hârtii. Dacă pentru un anumit lucru era necesară o hârtie în urmă cu doar 10 ani, în prezent același lucru se face cu mai multe hârtii.

Iată, îmi amintesc de un lucru amuzant, deși, în fond, dramatic. Mergeam într-un taxi prin București pe la ora 11, în condiții de aglomerație de neînchipuit. Ca să mai treacă vremea, am intrat în vorbă cu șoferul. Am întrebat, într-o doară, unde se duc toți acești oameni, care erau de regulă câte unul î n fiecare mașină, și a văror vârstă sugera că fac parte din "populația activă" la ora 11 din zi ? Răspunsul taximetristului m-a pus pe gânduri și, inițial, nu l-am luat în serios: "Domnule, cea mai mare parte din cei pe care îi vedeți acum în mașini aleargă bezmetici prin oraș după câte o ștampilă". Mai târziu, m-am convins că taximetristul avea dreptate. Culmea era (dar am păstrat asta pentru mine și nu i-am spus) că mă aflam în taxi cu un scop clar. Trebuia să ajung cât mai repede la Colegiul Medicilor. Ca să-mi pună o ștampilă. Pe o hârtie, bineînțeles, pe ce altceva ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote