Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Ca să exemplific cu activitatea mea (profesie liberală - medic): în fiecare lună consum KILOGRAME de hârtie ca să raportez activitatea mea diverselor autorități, care sunt în număr crescător de la an la an și care îmi cer un număr crescător de rapoarte de la lună la lună. De când s-au inventat computerele, folosim atât raportarea în format electronic, cât și pe suport de hârtie. Tot mai mulți biți și tot mai multă hârtie. Ca mine sunt mulți, încât cei care lucrează în "sectorul de stat" sunt înecați în propriile hârtii și nu mai u loc în birouri de ele. Așa se explică faptul că un organism parazit precum Casa de Asigurări de Sănătate, care avea un singur sediu în București, în prezent are 5 sedii. Și toate consumă, toate vor tot mai multe hârtii. Dacă pentru un anumit lucru era necesară o hârtie în urmă cu doar 10 ani, în prezent același lucru se face cu mai multe hârtii.
|
Ai mare dreptate, oriunde mergi tot mai multe hartii, mai ales in sectorul de stat. Totusi, ca sa fiu intr-o nota optimista, este si aici un organ care foloseste tot mai putina hartie :Trezoreria. Eu sunt economist de meserie si cand scoatem extras de la Trezorerie este printat pe o bucatica de coala de hartie(la propriu) rupta exact cat sa incapa scrisul (1/10, 1/8, 1/4, 1/2 din format A4). Daca pierzi acel extras nu mai primesti altul. Bravo lor!
Cat despre firma la care lucrez, aceasta are o politica eco: printam pe ciorne, printam fata verso (avand contract cu firma de imprimante la numarul de coli - fiind mai ieftin astfel fata-verso), cosuri separate pt reciclare hartie dupa care vine o firma specializata in colectarea de hartii, concurs cu premii intre birouri pt "biroul verde", etc.