Eu cred ca marturia credintei nu o dau doar calugarii si preotii catolici ucisi din zilele noastre. E o marturire data cu pretul vietii de la inceputurile bisericii, fundamentata pe marturia mortii si invierii lui Hristos.
In comunism si-au dat viata pentru credinta laolalta si ortodocsi si catolici si protestanti si neoprotestanti. Au marturisit cu jertfa lor si Dumnezeu este Cel Care o primeste.
Si crestinii ortodocsi din Egipt, de exemplu, patimesc foarte mult din pricina fundametalistilor islamici, cazuri de genul acesta sunt pretutindeni, la un nivel mai mare sau mai mic.
As spune ca toti crestinii adevarati sufera indiferent unde s-ar afla, pentru ca ei nu sunt din lume si e imposibil sa nu suferi cand traiesti intr-o lume despartita de Dumnezeu.
Vsovi, iarasi neclaritate in mesajul tau, incep sa cred ca este una total voita. E optiunea ta si modul in care iti place sa comunici sau sa nu comunici, ca sa ma exprim mai clar. Asa cum calea spre iad e pavata cu intentii bune, si calea spre rai e pavata cu faptele iubirii in adevar. Asa ca ar trebui ca toti sa intelegem ca credinta noastra nu ne absolva de responsabilitatea iubirii in adevar.
|