Pt Rafella
Iadul este ,, în focul cel veșnic, care este gătit diavolului și îngerilor lui.”( Matei 25:41);,,foc nestins”(Matei 3:12) ,, ocară și rușine veșnică”(Daniel 12:2) ,, Unde viermele lor nu moare și focul nu se stinge”(Marcu (9:44),,chinuri”si ,,vapai’(Luca16:23 si 16:24) un loc al ,,pieirii vesnice”(2Tesalonicieni 1:9)foc,fum si pucioasa(Apocalipsa 14:10-11) ,, iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, și vor fi chinuiți acolo, zi și noapte, în veci vecilor”(Apocalipsa 20:10).Mantuitorul ne spune despre cei care ajung acolo ca ,, Și vor merge aceștia la osândă veșnică”(Matei 25:46).
In Sfanta Evanghelie dupa Ioan ne este insa arata si calea opusa Iadului:
Ioan 3:16,, Căci Dumnezeu așa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică.”
Ioan 3:18 ,, Cel ce crede în El nu este judecat, iar cel ce nu crede a și fost judecat, fiindcă nu a crezut în numele Celui Unuia-Născut, Fiul lui Dumnezeu.”
Ioan 3:36 ,, Cel ce crede în Fiul are viață veșnică, iar cel ce nu ascultă de Fiul nu va vedea viața, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el.”
Mantuitorul ne arata ca ,, Oricine voiește să vină după Mine să se lepede de sine, să-și ia crucea și să-Mi urmeze Mie. Căci cine va voi să-și scape sufletul îl va pierde, iar cine va pierde sufletul Său pentru Mine și pentru Evanghelie, acela îl va scăpa. Căci ce-i folosește omului să câștige lumea întreagă, dacă-și pierde sufletul? Sau ce ar putea să dea omul, în schimb, pentru sufletul său?Căci de cel ce se va rușina de Mine și de cuvintele Mele, în neamul acesta desfrânat și păcătos, și Fiul Omului Se va rușina de el, când va veni întru slava Tatălui său cu sfinții îngeri”(Marcu 8:34-38)
Si ne mai spune ca asta nu este degeaba pentru ca ,, Acestea vi le-am grăit, ca întru Mine pace să aveți. În lume necazuri veți avea; dar îndrăzniți. Eu am biruit lumea.”(Ioan 16:33)
Iar noi ar trebui sa procedam precum Apostolul Petru :,, Și a zis lui Petru ucenicul acela pe care-l iubea Iisus: Domnul este! Deci Simon-Petru, auzind că este Domnul, și-a încins haina, căci era dezbrăcat, și s-a aruncat în apă.”(Ioan 21:7)si sa spunem si noi,in cuget,gand si fapta ,, Da, Doamne, Tu știi că Te iubesc”(Ioan 21:15).Si asta pentru ca Mantuitorul este ,, Tu ești Hristosul, Fiul lui Dumnezeu Celui viu”(Matei 16:16) si ne-a spus de ce sa nu ne fie frica ,, Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui”(Matei 16:18)
|