Subiect: Carnea de porc
View Single Post
Vechi 17.06.2010, 00:15:35
razvan_andrei's Avatar
razvan_andrei razvan_andrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.11.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de perlaneagra Vezi mesajul
veau sa zic ca carnea in general este un aliment toxic, cum puteti spune ca carnea de porc contine vitamine? Eu am renuntat la carne din mai multe cauze, si una din ele ar fi ca animalul este un mamifer apropiat fiintei umane, ( nu pot intelege de ce la Paste se mananca miel, fiind un animal atat de dragut ....mi-i mila). Dumnezeu ne-a lasat gradinile si livezile sa mancam si pasarile cerului dar pe animal l-a facut in acelasi zi cu omul. Eu ca atare nici pasare nu mananc. Vreau doar sa zic ca daca nu mananci carne nu ai cum sa te inbolnavesti, poate invers. Oricum e foarte greu pentru cei pfticiosi...
Ba da, poti sa te imbolnavesti. Trebuie sa fii f atent deoarece vitaminele liposolubile (A, D, E) se gasesc majoritar in carne si produse provenite de la animale. Bine, acuma este si treaba ca provitaminele din care se pot forma vitaminele respective se gasesc in regnul vegetal. Ideea este ca omul este omnivor, dpdv biologic, asa ca are nevoie si de carne uneori. Apoi, nu e vorba doar de vitamine, insa sunt si proteinele, fundamentale pentru organism. Ele se gasesc si in regnul vegetal, insa intr-o cantitate mai mica si insuficienta pt necesarul organismului.
Reply With Quote