Subiect: Carnea de porc
View Single Post
Vechi 17.06.2010, 07:38:58
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvan_andrei Vezi mesajul
Ba da, poti sa te imbolnavesti. Trebuie sa fii f atent deoarece vitaminele liposolubile (A, D, E) se gasesc majoritar in carne si produse provenite de la animale. Bine, acuma este si treaba ca provitaminele din care se pot forma vitaminele respective se gasesc in regnul vegetal. Ideea este ca omul este omnivor, dpdv biologic, asa ca are nevoie si de carne uneori. Apoi, nu e vorba doar de vitamine, insa sunt si proteinele, fundamentale pentru organism. Ele se gasesc si in regnul vegetal, insa intr-o cantitate mai mica si insuficienta pt necesarul organismului.
Depinde de cum iei decizia de a nu mai manca produse din carne.
Daca o faci doar pentru ca iti e mila de animale,insa in rest simti ca poftesti,ca e un efort mare sa te abtii,atunci da,posibil sa te imbolnavesti.
In schimb,daca acest lucru se produce natural,adica organismul refuza sa mai primeasca produse din carne totul este in armonie si nu are ce se petrece.
Mie mi s-a intamplat exact ce am descris in ultimul caz...organismul a refuzat sa mai primeasca sa se hraneasca cu carne,iar de cativa ani mai mancam doar peste,pana ce nu am mai putut nici asta pentru ca mi se facea rau.
De iubit animale,le-am iubit dintotdeauna,insa mi-am zis in sinea mea ca fiecare lucru cu rostul lui pe lumea asta si nu imi faceam mustrari de constiinta ca mancam.
E straniu sa iti privesti,insa,trupul cum efectiv nu te mai lasa sa te atingi de anumite lucruri ca ti se face rau.E ciudat,e ca si cum capata o vointa independenta de a ta si o perioada chiar m-am incapatanat impotriva lui,pentru ca mi-am zis ca daca ma hranesc cu peste nu are ce sa fie rau in asta.Se pare,insa,ca nu asta a fost si parerea lui,iar dupa ultima data cand mi-a fost rau dupa ce am bagat carne in gura(acum 3 ani) am decis sa renunt la ea.
La fel am patit si cu tigara (nu fumam mult,dar am avut o perioada cand ma mai prosteam cand ieseam undeva) si la fel si cu consumul de cafea,chimicalele pe care le simt in anumite produse de pe piata etc.
E putin straniu,insa mi se intampla si nu mai imi bat capul de ce si pentru ce si prefer sa ascult de ceea ce simt,ca sa nu o dau iar in bara.
M-am intins putin la vorba,insa revenind la ce ai scris,Andrei,cea mai importanta hrana este cea spirituala.
Nu uita ca nici calugarii nu se hranesc cu carne in general si au fost oameni sfinti care au trait in pustie si abia ciuguleau cateva fructe,radacini si ce mai gaseau ei pe acolo,atingand varste venerabile.

Last edited by heaven; 17.06.2010 at 07:41:51.
Reply With Quote