View Single Post
Vechi 17.06.2010, 11:00:02
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Inainte de a comenta cele spunse de tine cu privire la atributele lui Dzeu, te-as ruga sa detaliezi cele spuse mai sus si motivele care ne indreptatesc sa vorbim despre ele, avind in vedere ca tu insati recunosti ca nu le putem intelege si nici macar intui.
Ce rost are sa vorbim despre ceva ce ne este total strain? Nici macar nu avem dovezi ca ne influenteaza intr-un fel.
Daca as fi credincios, cred ca as spune ca nu am avea dreptul sa spunem ceva despre Dumnezeu, ca orice atribut i-am da (inclusiv mai mult decit infinit sau infinit de bun) ar echivala cu o blasfemie.
In acest context, cred ca a fi ateu (in sensul negarii oricarei forme de divinitate ce poate fi inchipuita de om) e cea mai onesta abordare a divinitatii.

draga topcat
a vorbi doar teoretic despre Dumnezeu - ca obiect de studiu, fara insa a avea o relatie personala cu El, e un sport extrem.
exista studii despre cunoasterea catafatica (rationala) a lui Dumnezeu si ce anume putem afla despre El din lucrarile Lui in univers si studii despre cunoasterea apofatica (negraita), adica cele pe care le putem sti doar din trairea si experienta duhovniceasca.

Inainte de a vorbi teoretic despre problemele pe care le pui tu insistent despre ominprezenta, omniscenta si celelalte atribute, e preferabil mai intai sa aflam ce ne-a vorbit El noua.

Si daca avem urechi de auzit, vom afla ca daca vrem sa stim ceva despre El, nu putem sa-L excludem.

Explica-mi tu cum de vrei sa intelegi omniprezenta unei Fiinte care nu exista.
(ca tu esti cel care insisti cu intrebari la care nu se poate raspunde din afara unei relatii cu El)
Reply With Quote