Să nu fim absurzi !
Fraților, dacă cineva dorește să nu mai mănânce carne, foarte bine, e un lucru bun, pe care nu mulți pot să-l împlinească. Mântuitorul Iisus Hristos știm că a mâncat pește. Sf.Scriptură nu ne spune dacă a mâncat și alt fel de carne, ceea ce înseamnă că poate a mâncat, poate nu.
Sf.Apostol Petru a refuzat să mănânce, dar Dumnezeu i-a arătat că toate sunt curate.
Dar suntem noi oare evrei, să avem regulile lor ? Suntem noi adventiști, să avem motivele lor de a nu mânca porc ? Suntem atei, care dăm importanță lucrurilor mărunte, dar avem obiecții în ceea ce privește lucrurile esențiale ?
Deci, dacă cineva dorește să nu mănânce, că nu-i face bine, că nu-i place, că ... treaba lui ce, atunci să nu mănânce ! Dar cine vrea să mănânce, să mănânce liniștit, dar cumpătat.
Nu mai veniți cu tot soiul de justificări puerile. Mâncați, foarte bine; nu mâncați, iarăși foarte bine. Nu mai faceți pe grozavii, e treaba fiecăruia ce mănâncă.
Noi, ortodocșii, să ținem posturile rânduite de Biserică și așa să ne rânduim viața. Nu mă dau mare postitor, că nu sunt. Însă pot să vă spun că dacă ținem posturile așa cum trebuie (în care renunțăm și la carne), de bună voie, așa cum ne spune Biserica, cu siguranță nu vom ține regim (obligați), așa cu ne-ar spune doctorii.
Animalele toate au fost făcut pentru om, ”spre mâncare”. Dacă nu vrei să le mănânci, e problema ta ce faci, a fiecăruia. Dar să vii cu teorii și cu motivații de acest gen, pe care le-am auzit aici, mi se pare ridicol. Faceți ce vreți, dar nu dați lecții de mâncat.
Mai important este într-adevăr, așa cum ne spune Sf.Scriptură, nu ceea ce băgăm, ci ceea ce scoatem din noi. Așa că, atenție la ceea ce scoatem ! Iertați-mă dacă greșesc.
|