Citat:
În prealabil postat de delia31
E preferabil mai intai sa aflam ce ne-a vorbit El noua. Si daca avem urechi de auzit, vom afla ca daca vrem sa stim ceva despre El, nu putem sa-L excludem.
|
O sa adaug si eu ceva>cine vrea sa-L caute pe Cel de Sus trebuie sa inteleaga anumite aspecte>,,Și Mă veți căuta și Mă veți găsi, dacă Mă veți căuta cu toată inima voastră"(Ieremia 29:13).Dar tot in VT se mai spun un lucru important>,,Nu vei mai avea soarele ca lumină în timpul zilei și strălucirea lunii nu te va mai lumina; ci Domnul va fi pentru tine o lumină veșnică și Dumnezeul tău va fi slava ta"(Isaia 60:19)si acest aspect este din nou subliniat si in NT in cele spuse in Iacov 1:16-18 ,,Nu vă înșelați, frații mei prea iubiți:Toată darea cea bună și tot darul desăvârșit de sus este, pogorându-se de la Părintele luminilor, la Care nu este schimbare sau umbră de mutare.După voia Sa ne-a născut prin cuvântul adevărului, ca să fim începătură făpturilor Lui."
Dar mare atentie>ni-se spune:,,Să ne temem, deci, ca nu cumva, câtă vreme ni se lasă făgăduința să intrăm în odihna Lui, să pară că a rămas pe urmă cineva dintre voi."(Evrei 4:1).Daca respectam si intelegem aceste lucruri atunci>,,Dar acum, izbăviți fiind de păcat și robi făcându-vă lui Dumnezeu, aveți roada voastră spre sfințire, iar sfârșitul, viață veșnică.Pentru că plata păcatului este moartea, iar harul lui Dumnezeu, viața veșnică, în Hristos Iisus, Domnul nostru."(Romani 6:22-23)
Asa ca cine doreste sa-L afle stie unde trebuie sa se uite,stie ce trebuie sa faca si stie de ce trebuie sa faca aceste aspecte.Cine nu doreste acesta va afla ca ,,Căci cine dintre oameni știe ale omului, decât duhul omului, care este în el? Așa și cele ale lui Dumnezeu, nimeni nu le-a cunoscut, decât Duhul lui Dumnezeu"(I Corinteni 2:11) si va mai afla ca ,,Căci precum trupul fără suflet mort este, astfel și credința fără de fapte, moartă este."(Iacov 2:26)
Si in final sa avem in gand,inima si fapta cele spuse despre Mantuitor,pentru ca nimic si nimeni,niciodata nu va schimba asta>,,Copiii mei, acestea vi le scriu, ca să nu păcătuiți, și dacă va păcătui cineva, avem mijlocitor către Tatăl, pe Iisus Hristos cel drept.El este jertfa de ispășire pentru păcatele noastre, dar nu numai pentru păcatele noastre, ci și pentru ale lumii întregi."(I Ioan 2:2-3)
Sper ca postul meu nepriceput sa fi fost util.Cel de Sus sa fie alaturi de noi toti