@Mihnea
Nu e chiar asa cum spui. Adica nu asta este problema mea.
Nu are nimic de a face cu Dumnezeu, am mai spus-o si o repet.
Dumnezeu a lasat o lege si pe apostoli, etc.
Dar mai tarziu oamenii au stricat multe.
Eu nu stiu cum a lasat Dumnezeu biserica institutie, ca nu scrie nicaieri cum era, ce forma, cum erau slujbele acum 2000 ani.
Dumnezeu a lasat credinta, lege noua, pilde. Mai departe au facut apostolii si dupa ei...oamenii.
"Dar Dumnezeu a rânduit și antrenat special niște oameni, pentru ca de la ei să aflăm credința. Scrie asta în Evanghelie. "Mergând, învățați toate neamurile". Sau nici în Biblie nu mai credeți?"
Exact asta este problema: oamenii aceia m-au dezamagit si ma dezamagesc. Ei nu (mai) sunt asa cum vroia Dumnezeu. S-au schimbat.
Oameni care trebuie sa lupte sa faca biserici (la propriu), sa trimeata preoti (deci cei din ierarhiile superioare), sa faca duhovnici mai multi, care sa aibe timp si rabdare sa invete credinciosii, sa ajute pe cei necajiti.
De ce tot il amestecati pe Dumnezeu aici si Biblia?
Eu vorbesc de oameni.
Pe de o parte este mai simplu: mergem fiecare dupa ureche, cand vrem, unde, si cum. Ce daca? Tot n-are nimeni timp, rabdare pentru noi, tot nu are importanta la gramada.
Asta ni se da, asta dam si noi.
La Dumnezeu si Maica Sa, si alti sfinti dragi ne putem ruga si acasa, sau intr-o biserica goala. Aia aste de fapt credinta.
Si aia de a ajuta pe cel necajit.
Last edited by sophia; 17.06.2010 at 13:54:55.
|