Citat:
În prealabil postat de Scotianul
Ma daca nu s-ar mai fi discutat asemenea subiecte as fi inteles insistenta acesta demna de o cauza mai buna.Da pana mea :) ai mai participat si tu la acest gen de discutii.Si ti-au dat oamenii sfaturi si carti(nu numai tie)dar se pare ca tot nu esti multumit.Link mai jos ca sa-ti dam un refresh la memorie
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=9328
Acu sa te intreb ceva pe tine si pe TOTI ateii care Dumnezeu stie ce cautati pe aici :)
CREDETI CA HRISTOS ESTE FIUL LUI DUMNEZEU SI MANTUITORUL NOSTRU AL TUTUROR?
Ca sa stim clar pe ce pozitii stam.Sa lasam ipocrizia la usa.DA sau NU fratilor.Fara ocolisuri,fara manevre sau schimbarea subiectului.Am pus o intrebare directa si astept un raspuns direct dintr-un cuvant format din 2 litere.
|
Pai raspunsul simplu este nu. Motivele sunt multe atat cele enumerate mai sus de topcat cat si altele pe care deja le-am expus. Totusi chiar nu inteleg sensul intrebarii, nu il consider pe Isus nebun, defapt poate nici nu a existat, iar daca a existat atunci e in fond un om al timpurilor sale pana la urma (desi poate ceva mai revolutionar decat timpurile).
Nu am certitudinea in cazul existentei sale ca tot ce afirma evanghelile ca a facut sau afirmat e chiar asa. Iar dupa cum puneti intrebarea pareti sa pregatiti terenul pentru o eventuala acuzatie de blasfemie, blasfemie ce pentru un ateu chiar nu are sens...
Later edit: deci ca sa nu discutam asa in gol. Pai va propun eu un subiect interesant atunci si care ar putea sa nu mearga in gol: teoria evolutiei si sa ne legam mai ales de dovezile genetice in favoarea ei :)