View Single Post
Vechi 17.06.2010, 17:21:13
Scotianul
Guest

Implicit Sincer?

Citat:
Īn prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Discutam pentru ca avem ceva in comun, anume acest Pamint.
Nici tu, banuiesc, nu ai intrat pe forum in vederea convertirii, sint sigur ca si tu ai puncte de vedere diferite cu ortodocsii.Daca gasesti ca sadim indoiala in sufletele celor care cred, probabil ca asa e. Sint sigur insa ca, cu toata indoiala, nu au inceput sa dea in cap la oameni.
Am mari dubii asupra acestei motivatii oarecum ecumenice :) Iti dau un exemplu clar>tu ai mai intrebat despre aspectele mai dure din VT(Vechiul Testament).Eu parca(asa retin)am spus chiar pe acel topic de o carte a lui Andrei Kuraev.Te-ai uitat macar in ea?Sincer.Intelegi ce spun?Faptu ca nu stau sa umplu forumu cu linkuri/articole creationism vs evolutionism se datoreaza faptului ca incerc sa inteleg,atat cat pot eu,anumite aspecte din Credinta.Adica prefer o atitudine(cineva mi-a spus ,,defensiva fata de ortodocsi")din care sa inteleg ceva si in plus(si asta am spus public)trebuie sa fiu politicos pt ca momentan eu sunt pe forumul lor si m-au lasat sa postez desi m-am autoinvitat.Cu toate acestea si eu m-am mai incins de cateva ori pe anumite aspecte.Da macar,fata de mine,sunt sincer.Nu m-am gandit sa ma convertesc desi ortodoxismul este foarte frumos.I-am cerut si dl.Dragomir carti reprezentative pt catolicism.Poate voi trece la catolici daca protestantismul nu va mai fi o optiune pt mine.Momentan nu mi-am pus problema unei convertiri.Am cerut info si de la ortodocsi si am adus si eu info/linkuri/carti ca sa rasplatesc cumva amabilitatea celor care m-au ajutat.Sunt si lucruri care m-au deranjat si am intrebat ortodocsi ce parere au.Dar am incercat,pe cat posibil,sa-i respect pt ca sunt la ei ,,acasa".
Nu am venit in scop distructiv ci constructiv(ma auziti dl/dna Zarahustra?)si in plus cred ca toti crestinii ar trebui sa ne unim.Dar nu prin cretinismu de ecumenism(si iar am spus asta public)ci ne vom uni doar cand Cel de Sus va hotari asta.

Trebuie sa intelegi ceva Topcat.Credinta nu este subiect de talkshow.Este ceva tainic,care implica sufletul si viata celor care cred,sperantele lor.De aceea este greu ca ateismul si Credinta sa coexiste.Iar genul de dialoguri de aici>maresc prapastia.Daca intelegeti ce vreau sa spun>bine.Daca nu>asta este,nimic nou pe ,,frontul Credinta vs ateism"(era o metafora dupa cartea lui Remarque).

Bye

Last edited by Scotianul; 17.06.2010 at 17:25:42.
Reply With Quote