View Single Post
Vechi 17.06.2010, 17:52:31
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
Iti dau un exemplu clar>tu ai mai intrebat despre aspectele mai dure din VT(Vechiul Testament).Eu parca(asa retin)am spus chiar pe acel topic de o carte a lui Andrei Kuraev.Te-ai uitat macar in ea?
Am retinut ca
1.atrocitatile din Biblie sint invataminte pentru cititorul de azi
2.ca oricum ele sint mai blinde decit ale paganilor vremii
Ramine totusi intrebarea daca Dumnezeu i-a spus lui Moise sa omoare sau nu.
Citat:
Īn prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
Trebuie sa intelegi ceva Topcat.Credinta nu este subiect de talkshow.Este ceva tainic,care implica sufletul si viata celor care cred,sperantele lor.De aceea este greu ca ateismul si Credinta sa coexiste.Iar genul de dialoguri de aici>maresc prapastia.Daca intelegeti ce vreau sa spun>bine.Daca nu>asta este,nimic nou pe ,,frontul Credinta vs ateism"(era o metafora dupa cartea lui Remarque).
Atita timp cit Credinta se vrea a fi regula dupa care se cirmuieste lumea, cred ca e normal sa cer de la ea mai multa obiectivitate. Si nu e vorba numai de sufletul si viata celor ce cred, e vorba de viata tuturor.

p.s. explicatia lui Kuraev arata, inca odata, asemanarea intre Moise si Hitler. In sensul ca comportamentul lui Hitler ar fi fost perfect justificat si metodele identice daca traia pe vremea lui Moise&co.
Si sa dau si un citat, sa nu se zica ca vorbesc aiurea: "Este frumos fructul? Da. Atunci nu are rost sa condamnam acele altoiuri prin care gradinarul a facut sa creasca acest fruct." Cu alte cuvinte, nu conteaza citi au suferit inainte, important e sa ma mantuiesc EU.

Last edited by topcat; 17.06.2010 at 18:09:46.
Reply With Quote