Citat:
Īn prealabil postat de topcat
Am retinut ca
1.atrocitatile din Biblie sint invataminte pentru cititorul de azi
2.ca oricum ele sint mai blinde decit ale paganilor vremii
Ramine totusi intrebarea daca Dumnezeu i-a spus lui Moise sa omoare sau nu.
Atita timp cit Credinta se vrea a fi regula dupa care se cirmuieste lumea, cred ca e normal sa cer de la ea mai multa obiectivitate. Si nu e vorba numai de sufletul si viata celor ce cred, e vorba de viata tuturor.
|
Pt 1 si eu repet intrebarea>ai verificat in literatura religioasa daca exista raspuns la intrebarea ta?Ai incercat sa intrebi un preot?Asa..de curiozitate.
Pt 2>Credinta este ultima care conduce lume actuala.Lumea este din ce in ce mai distanta fata de Credinta.Credinta nu este o regula pt ca nu ma obliga nimeni.Este alegerea mea libera.Nu sunt obligat de oameni.Cel de Sus mi-a spus ce inseamna asta dar chiar si asa am liberul arbitru de a alege calea cum vreau eu.Pe mine nu m-a obligat nimeni sa cred.Am ales eu.Ref la fraza ta de final>pai tu nu crezi.Cum sa fie sufletul tau in joc?Pai ai suflet daca nu crezi?Sau ai doar viata?Cum sa fie viata ta in joc daca tu esti convins ca nu exista Dumnezeu?Esti liber omule sa faci totul! iti este permis orice.Nu te tine nimic.Las ca o sa stau eu ca fraieru sa respect reguli de acu 2000 de ani ca sa ai tu cu cine sa te contrazici pe teme religioase :)
O sa postez cand voi putea o critica a ateismului.Da nu iti spun cine a scris-o.Eu personal am terminat sa mai ma contrazic cu ateii.Iti dau cuvantul meu in mod public.Sa va contraziceti cu cine vreti voi.Subsemnatu este(stiu eu ce spun)>cumva ,,tradator"pt unii protestanti, ,,eretic" pt catolici(nu neaparat cei de pe forum) si ,,lup in blana de oaie"(posibil ,,sectar"/,,sectant") pt ortodocsi(nu pt toti).Pt atei sunt diliu care se contrazice de unu singur cu ei.Prin urmare nu am solicitat nimanui ajutor sub acest aspect constiient fiind de aceste lucruri.
Topcat orice discutie de acest tip ma face sa cheltui bani pe Algocalmin si am alte planuri cu ei ca de ex>am cumparat (dupa multe economii)editia completa a Septuaginta sub coordonarea lui L.Badilita.Asa ca ma retrag la studiu si iti doresc ce-mi doresti tu mie si sa ti-se intimple tie :) Acu depinde cat de ,,crestin"esti ref la mine... :))Glumesc..
Bye