Citat:
În prealabil postat de piedonee
eu nu cred ca Dumnezeu vorbeste prin gura duhovnicului.....de ce? pentru ca din vechime Dumnezeu se arata doar celor mai desavarsiti si ma indoiesc ca intro societate religioasa secularizata mai vorbeste Dumnezeu prin gura duhovnicului ...ma indoesc....
|
Inseamna ca matale mergi degeaba la Spovedit... daca nu ai incredere in Duhovnic, in care trebuie sa te lasi MODELATA ca lutul in mana mesterului sa iti dea forme frumoase si aspect splendid, prin culori si maestria lucrarii, inseamna ca nu ai incredere nici in Sfinti si nici in Insusi Dumnezeu!
De ce?
Duhovnicul nu este pus la intamplare! Iar daca EL este pus sa administreze Sf.Taine, inseamna ca Dumnezeu lucreaza! Duhul Sfat nu tine de timp sau de secularizare sau de vrednicia trupeasca!
Duhul Sfant tine de CREDINTA si de VOINTA! Daca CREZI ca lucreaza prin Duhovnic, atunci El vine si lucreaza in viata ta! Daca nu crezi, nu ai cum sa mai ai parte de iertarea pacatelor! Nu suntem in catolicism sa dai bani pentru iertarea pacatelor, lucru grav de altfel, ci RECUNOASTEREA LOR si indepartarea de ele prin DEZLEGAREA data prin mana Duhovnicului!
Daca oamenii ar fi ca in vechime, este clar ca nu mai aveam nevoie de aceasta legatura intre om si Dumnezeu! daca matale ajungi la acest nivel te rog sa ma anunti si pe mine, eu nu pot fara Duhovnic! Stiu ca ceea ce fac prin el, fac ca asa mi-a spus Dumnezeu prin gura lui, a duhovnicului!
El este urchea mea la Dumnezeu, este gura prin care imi vorbeste Dumnezeu! Caci fiind acoperit de harul ascultarii de Duhovnic, satana nu se mai poate apropia de mine!