View Single Post
Vechi 18.06.2010, 13:19:59
Scotianul
Guest

Arrow Pt Sofia

Cred ca trebuie sa existe o distinctie intre spovedanie si indrumari.Pt spovedanie te pregatesti inainte(am citit cum fac ortodocsi acest lucru)si cand te duci cred ca este normal ca preotul sa aiba rolul de a-ti vorbi fie si printr-un monolog pt ca pozitia ta este una smerita,de marturisire a pacatelor,de cautare a iertarii,de a primi povatuire dreapta din partea preotului.Sper ca am inteles bine(scuze anticipate daca spun ceva gresit) cateva notiuni din ortodoxism.In schimb daca ma duc pt o discutie pe subiecte care ma framinta si care nu sunt neaparat obiectul unui pacat al meu ci pot fi simple neclaritati din perspectiva crestina>atunci cred ca trebuie sa fie un dialog pt ca preotul sa inteleaga punctul meu de vedere si sa ma poata indruma corect.Este posibil ca pt acesta sa aiba la rindul lui nevoie de timp pt a se ruga/medita/informa(cum spunea dl.Dragomir).
Cred ca este echitabil>nimeni nu poate avea un raspuns in orice moment pt orice si decat sa ma duc la ,,vizionari" care sa-mi dea un raspuns pe sistem,,oasele de peste si bilutele colorate spun ca vei avea bogatie la drum de seara" :) mai bine il las pe acel preot/pastor sa mediteze la neclaritatea mea,sa se roage pt indrumare la rindul lui la Cel de Sus,sa verifice si sa mediteze la cele cuprinse in Biblie si revin cand imi spune.Daca chiar sunt presat de un raspuns atunci cu siguranta imi poate da o linie generala iar pt detalii ne intalnim cand are si dinsul un raspuns mai detaliat.

Last edited by Scotianul; 18.06.2010 at 13:23:49.
Reply With Quote