Subiect: Muzica
View Single Post
Vechi 18.06.2010, 15:34:13
Heurtebise Heurtebise is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tudor2012 Vezi mesajul
Poate am pus topicul unde nu trebuia dar..

de ce sa ascultam numai muzica psaltica sau ce tine de biserica? Majoritatea celor de pe forumul asta li se pare nepotrivit sa asculti muzica.. sa zic .. din afara bisricii. dar si in timpul cand traia Iisus Hristos tot muzica se canta si la ospetele de atunci si nu le-o bagat nimeni de vina. Chiar Mantuitorul a participat la o astfel de nunta si no cerut "DJ-ului" sa schimbe stilul de muzica. No cerut sa se cante la nunta muzica psaltica. si in plus ce o facut? o inmultit vinul, le-o binecuvantat cheful asa ca de ce sa ascultam numai muzica psaltica? De ce nu pot sa ascult un Haggard sau un Dream Theater daca ma pasioneaza?
Muzica e arta mea preferata, apoi urmeaza literatura. Eu nu as putea sa renunt la a mai asculta muzica "lumeasca" deoarece si aceea izvoraste din sufletul unui om si are ca menire purificarea sufletului ascultatorului(catharsis). Eu de foarte multe ori regasesc frumusetea divina in arta. Mi se pare bigotism sa-ti arzi CD-urile si cartile numai pentru ca ai devenit crestin si asa iti cere religia. Daca asculti muzica psaltica dar in sinea ta ai merge la un concert, atunci n-ai facut nimic. Tu singur trebuie sa ajungi in stadiul acela in care sa iti fie hrana spirituala doar muzica psaltica.

P.S.: Trebuie totusi sa dispui si de un simt critic cand alegi ce muzica sa asculti. Exista genuri muzicale care iti distrag atentia de la suflet si te transforma intr-un ignorant abrutizat, un cumparator ideal si obedient...
Reply With Quote