Citat:
În prealabil postat de KittyNou
Care este motivul pentru care ne a creat? De ce a creat pamantul?
|
Nu o sa ti dau un raspuns din doctrina oficiala crestina.Ci unul care-l cred eu.Nu am dovezi.
La inceputul timpurilor D-zeu era singur.Stia ca e minunat/imaculat/bun si insirati toate calitatile care le vreti voi in continuare.Dar toata aceasta stiinta era teorie, nu putea sa practice aceste calitati, ca nu avea cu cine.
Ca o parenteza trebuie spus ca in afara lui D-zeu nu exista nimic, doar el sub forma acelui punct energetic ,acea particula care a trecut prin procesul numit azi Bing Bang si a creat universul.Prin consecinta logica rezulta ca universul cu tot ce exista in el(galaxii,stele, planete,animale,plante si oameni) e de fapt chiar D-zeu, particele de D-zeu si nu entitati create din D-zeu din nimic.De ce a facut D-zeu asta?
Ca sa se cunoasca pe sine insusi prin experienta.Experienta fiecarei particele care experimenteaza intregul, sau parte din intreg.
Exemplu: a vrut sa cunoasca prin experienta ce inseamna bunatate pentru ca stia doar teoretic ce inseamna.Dar cunoasterea experimentala nu se poate face fara a crea posibilitatea aparitie si efectelor contrare.Adica nu poti cunoaste/aprecia bunatatea in absenta a ceva contrar.In cazut nostru rautatea.Sau nu poti cunoaste lumina in absenta intunericului, sau nu poti cunoaste senzatia de cald in absenta senzatiei de rece, samd.
Ca si concluzie: totul si toate fac parte dintr-un plan divin.Nimic nu e la intamplare.Totul se petrece in concordanta cu planul.