Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Eu cred in parti din Scriptura nu in totalitatea ei.
|
Andrei,cu respect iti spun,ca din punct de vedere crestin este imposibil asa ceva.Cu atat mai mult din punct de vedere ortodox.Nu exista notiunea de credinta selectiva in raport de Biblie.Nu suntem la piata unde sa alegem ce ne convine contra cost.Biblia ti-o asumi in totalitatea sau deloc.Nu lasa loc,prin natura ei,compromisului.Nu-l poti rupe pe Fiu de Tata sau Cuvantul Tatalui de Cuvantul Fiului.In plus,daca esti crestin asta ar insemna si o ofensa la adresa Sfantului Duh.Pe scurt:nu se poate.
De ex:sunt aprox 300 de profetii despre Hristos in Vechiul Testament(daca am retinut cifra exacta>sper sa nu ma insel).Cuvantul crestin(de ex)apare in NT de 3 ori(asa stiu)>Faptele Apostolilor 11:26 si 26:28 precum si in I Petru 4:16.Cuvantul crestin s-a folosit prima data in Antiohia conf Faptele Apostolilor 11:26>,,Și în Antiohia, întâia oară, ucenicii s-au numit creștini".
Dupa cum vezi exista o universalitate a credintei,o legatura intre termeni,nu pot fi rupti.Trebuie sa o primim asa cum se spune si in Sfanta Evanghelie dupa Ioan despre cum trebuie sa-L primim pe Mantuitor:,,Și celor câți L-au primit, care cred în numele Lui, le-a dat putere ca să se facă fii ai lui Dumnezeu"(Ioan 1:12).Pai pe Mantuitor il primim pe bucati,alegem din El doar ce ne convine?Nu.Sfanta Scriptura o primesti cu totul sau deloc.Nu exista cale de mijloc.Parerea mea.Tu poti sa o ,,rupi" dar sa nu crezi ca este crestineste ce faci.Nu au intraznit sa o rupa oameni mult mai luminati si in plus am inteles ca la ortodocsi,cum esti tu, Sfintii Parinti au spus ,,să nu ne spargem dinții noștri de lapte în nuca tare a Scripturilor”.
Cine suntem noi sa decidem daca cenzuram sau nu cele scrise in Biblie?Sa alegem din Sfanta Scriptura cand noi nu putem alege,in viata noastra de zi cu zi,sa ne rupem de cele ce stim ca ne fac rau?
Fratilor..lasati Biblia asa cum este ca trebuie sa mai facem multa umbra Pamintului pina sa intelegem noi tot ce este scris acolo si oricum nu vom intelege daca Cel de Sus nu ne va lumina.Si daca ne apucam sa decupam Biblia in functie de preferinte sau de momenente efemere atunci putem linistiti sa plecam incolonati spre intuneric.