Citat:
În prealabil postat de luciamanta
Doamne ajuta! Biserica ortodoxa e un subiect inepuizabil. Biserica ortodoxa de azi are si bune si rele... Dar cred ca ar trebui sa se implice mai mult, sa organizeze actiuni sociale, caritabile, sa atraga la credinta mai multi oameni. Slujitorii Bisericii ortodoxe ar trebuie sa fie exemple demne de urmat pentru crestini.
|
Te rog sa ma ierti sora pt. interpelarea pe care ti-o fac dar ori de cite ori intru in dialog cu o noua sora/frate nu obisnuiesc sa vorbesc precum spune un rau proverb romanesc adica ,,precum Moise in pustiu". Vreau sa spun ca eu sunt unul din cei care ,,studiez" interlocutorul , doresc sa aflu cite ceva despre el din propriile descrieri si date postate pe profilul individual si sa vad ca are o motivatie seriosa pt. a discuta subiecte interesante si nu doar pt. a pierde vremea nefiind vorbit.
Asa se face ca citindu-ti niknameul am ajuns la un dubiu pe care te rog sa mi-l lamuresti, deoarece tu insuti ai facut alegerea pseudonimului,pt.eliminarea echivocului. Te numesti ,,luciamanta". Acesta este un pseudonim provenit din unirea a doua substantive , unul propriu si unul comun, adica : luci-amanta ? sau din unirea prenumelui si a numelui de familie : lucia-manta ?
Deci te rog , binevoieste si fara suparare fa o lamurire !
Acum, despre subiect : avind ca baza de referire pe parintele Paisie Aghioritul care in unul din volumele sale spunea clar ca misiunea bisericii nu se confunda cu nimic, este clara si stricta la practica si nevoia de rugaciune a omului concluzionat in cultul divin public , de pastorire a sa si de invatarea cuvintului lui D.zeu. Restul alte activitati nu sunt ale bisericii chiar daca Sf.Vasile cel Mare cu a sa vasiliada a aratat si o alta eventualitate. Toate preocuparile actuale ale bisericii sunt copiate prin nedorita infuzie occidentocatolica cautind sa se desvolte pe directii care nu ii sunt originale dar in detrimentul celor hristic intemeiate sau paternale . Este adevarat ca atragerea la credinta ortodoxa, adica implinirea misionarismului ortodox, exista la fel ca in catolicism si protestantism dar se face cu totul diferit de acestea . Si la acest capitol biserica noastra este reticenta ... deoarece doreste mai mult sa faca pe fast-food-ul sau pe firma de catering.
In concluzie , multe din ale ei are de facvut bine si pina la capat decit sa se dea la ce nu este ale ei . Dar nu uitati, lecturati pe parintele Paisie . Este mult mai explicit si convingatoe decit ce am postat eu !