Citat:
În prealabil postat de iustin10
Zarathustra
Poate nu om fi noi crestini ,eu recunosc ca sunt departe de acest nume,dar tu cu siguranta pari a fi .Caci ai surprins foarte bine idealul de traire crestina,asa cum ar trebui sa fie.Daca am fi cu adevarat crestini ,am face intradevar cele ce zici tu.
De aceea ,nici concluzia ca uram viata asta nu ni se aplica,tocmai pentru ca iubim mai mult placerile acestei lumi,decat pe Hristos .
Dar cea mai mare invatatura a Ortodoxiei este tocmai semrenia.Aceasta e un dialog sincer cu Dumnezeu:-Doamne eu asa sunt,asa cum ma vezi si Tu,cu toate indoielile si neputintele mele,daca existi,ajuta-ma sa fiu dupa voia Ta .
Crestinul e doar un nihilist,caruia Dumnezeu ii raspunde .
|
Nu sunt crestin domnule Iustin. Sunt doar un om printre oameni si nimic mai mult :)
Ma bucur ca dumneavoastra intelegeti ceva din ce spun. Ceilalti se eschiveaza, cauta scuze si acuze eventual. Raspunsul dumneavoastra are o calitate simpla : e sincer.
Iar in ceea ce priveste concluzia ca urati aceasta viata, cred ca trebuia sa detaliez putin. O urati pe masura ce incercati sa fiti cat mai crestini. Daca nu incercati sau nu prea reusiti, atunci nu o urati. De altfel eu spun despre crestinism ca este nihilist, nu neaparat despre cei ce se cred crestini.Ei sunt pe cale de a devenii nihilisti mai curand, sau sunt nihilisti in parte. Nihilismul dus pana la capat in raport cu aceasta viata inseamna sinuciderea.
Iar smerenia sper sa va dati seama ca se incadreaza si ea in portretul facut adevaratului crestin. Nu poti cu alte cuvinte sa fi dispus sa iti dai chiar viata pentru aproape fiind mandru de tine. Sau poate ca ar fi posibil, dar in cazul unor nebuni incoerenti mai curand decat al unor oameni ce se vor cat de cat in acord cu ei insisi.
Si nu va spune oare Mantuitorul ca cine va dori sa se mantuiasca sa isi ia crucea si sa il urmeze? Si nu va spune tot El chiar ca nu este dragoste mai mare decat sa isi dea viata cineva pentru prietenii sai?
Inca astept sa vad un adevarat crestin. Cu un astfel de om poate as avea ce vorbii despre crestinism. Restul va puteti continua linistiti ritualurile obisnuite, asteptand ceva ce nici voi nu sunteti atat de siguri ca va fi sa vie....