Citat:
În prealabil postat de Doriana
Personal nu ma intereseaza daca esti ateu sau altceva. Indiferent de te declari a fi esti tot om ca si noi. Deci te rog sa nu consideri ca ma cunosti inainte de a spune cine sunt.
Ideea este urmatoarea: daca noi , cei 700 de utilizatori ai forumului, plus cei ce umplu bisericile, ne inselam, iar tu ai dreptate, inseamna ca esti mult mai informat ca noi, mai bun si mai intelept. Tu te consideri capabil sa ne scoti din intuneric, altfel nu ai mai incerca. Spuneai de noi ca avem o parere prea buna despre noi? :)
Prostiile acelea facute dintr-o logica crestina sunt de fapt in afara logicii crestine. Atunci cand mesajul Evangheliei se combina cu rautatea omului da nastere fanatismului sau razboiului cu suport religios...nici o legatura cu Dumnezeu.
Si mai am o intrebare: spuneai ca astepti sa gasesti un crestin adevarat ca sa discuti cu el. Ce ai discuta cu acel crestin? Ai dori sa afli mai multe despre crestinismul lui sau ai vrea sa-i demonstrezi ca e nefondat?
Apropo, daca tu cauti crestini adevarati inseamna ca tu crezi in crestinism si ce poate produce el. Altfel ai cauta oameni morali sau corecti sau...mai stiu eu ce...
|
Pai nu cred in crestinism, crestin adevarat in sensul descris de mine la inceputul topicului. Nu stiu ce as discuta cu el, in primul rand nu prea cred ca exista asa ceva, cred ca e doar o utopie. Dar asta inteleg ca e crestinismul : o utopie (sau poate chiar distopie).
Si in ceea ce priveste faptul ca marea majoritate a populatiei tarii se insala, eu va propun sa trecem la majoritatea populatiei Iranului. 99.99% de oameni dintr-o tara nu se pot insela, nu?