Citat:
În prealabil postat de idealist
Calatoria la cer a Sf. Ap Pavel a fost o iesire din corpul fizic cel mai probabil. Parintele Cleopa ne invata chiar ca la ultima treapta a rugaciunii "rugaciunea duhovniceasca" rugatorul are vederea Imparatiei Cerurilor.
|
Scuza-ma, dar nu toti suntem 'Sf. Ap. Pavel'!... si nici macar la stadiul de sfintenie al Par. Cleopa, ca sa fim vrednici a avea vedeniile lor!... si nici nu-mi amintesc sa fi mentionat Par. Ilie Cleopa despre vreo iesire din trup si apoi revenire etc, in timp ce avea unele dintre epifaniile din timpul 'rugaciunii duhovnicesti'!... dansul a mentionat doar despre vederea Imparatiei Cerurilor, dar nu asa cum o gresit o intelegi tu, nu stiu de unde ai 'dedus' ori 'scos' tu aberatziile tale, care sunt
departe de ceea ce au vrut unii Sfinti sa lase de inteles etc. Nici par. Paisie Aghioritul nu iesea din trup atunci cand era vizitat de multi Sfinti, sau de Insusi Mantuitorul Hristos, ori de Insasi Maica Domnului, ci veneau Ei la dansul, ba unii dintre Sfinti ii apareau si i se aratau in trup omenesc aievea, in carne si oase (de ex. Sf. Eufimia). Bunul Dumnezeu arata si descopera unele lucruri doar cui binevoieste, acelora pe care ii alege si/sau considera vrednici etc. In opinia mea, idealist, esti cam (prea) iscoditor si tot cauti sa-L ispitesti pe Dumnezeu cu toate aiurelile/tampeniile tale!... vezi sa nu te ratacesti pe drum(ul spre cautarea mantuirii), sau, mai rau, sa nu te 'arzi', fereasca Dumnezeu!... mai bine ti-ai vedea de treburile tale de 'muritor de rand' si ai cauta sa-ti gasesti alte preocupari ceva mai 'normale' (de ex. rugaciunea, postul, citirea cartilor sfinte dar fara a cauta sa le rastalmacesti si interpretezi complet aiurea si dupa cum ti se nazare tie, mai ceva ca sectarii aia s.a.m.d.), caci scris este: '
Sa nu ispitesti pe Domnul Dumnezeul tau'