Incredibil !
Chiar nu vă înțeleg măi fraților, cum puteti să vă tulburați atâta din cauza unui...(nu-i voi spune pe nume totuși), nu înțeleg de ce-l băgați atâta în seamă, nu vedeți că vrea să vă agite ? Nu are de lucru și vrea să-și bată joc de necazul acestui preot, împroșcând cu noroi.
Scoțianule, ești de admirat pentru perseverența frăției tale de a-i răspunde de fiecare dată. Nu are rost, cu asemenea indivizi nu ieși niciodată la capăt, te asigur. Sunt convins că l-ai ajutat și frăția ta pe Părintele Nicolae, chiar dacă nu ești ortodox. Altfel nu te-ai fi supărat atâta pe acest individ. Fapta ți se va socoti, nu are rost să îți pierzi vremea demonstrând că cel care batjocorește și-l acuză pe acest preot este un nenorocit.
Asta se poate vedea din atitudinea lui. Cunosc și eu un ateu, care, paradoxal este un om extraordinar, ajută pe toată lumea, indiferent cine ar fi. Dar ateul nostru își ”respectă” numele și ”credința” lui cu brio.
Știu că deranjează această atitudine josnică a acestuia, dar v-am spus, nu-i mai răspundeți, nu vedeți că vrea să facă mișto de toți, pe preot, de Laurențiu și de cei care nu-i fac jocul murdar. Liniștiți-vă și lăsați-l ”după nebunia minții lui”. Poate odată va avea parte de o asemenea batjocură, poate de una și mai mare, căci cine seamănă vânt, știm ce va culege. Dar el crede acum că e tare deștept, așa se cred mulți ca el.
Da, din păcate sunt mulți. Dar ăsta parcă-i exponentul lor. Deci, nu-l mai băgați în seamă. Nici eu nu am să mă obosesc să-i spun nimic, chiar dacă îl va mânca să-mi răspundă și ”să mă pună la punct”. Că așa fac toți cei ca el. Dar am să-l ascult pe înțeleptul Solomon și nu am să-mi pun mintea cu el, ca să nu fiu mai nebun a el”!
|