Citat:
În prealabil postat de ciprian22
Inainte de Craciun, dupa ce taia porcul bunicul meu cresta pe capul lui o cruce.Lam intrebat de ce o face si mi-a spus ca-i multumeste lui Dumnezeu pentru ca porcul a fost sanatos si a crescut mare pentru a avea o masa inbelsugata si in acel an.Acest obicei se practica de mult mult timp la noi.Am mancat carne de porc si toate produsele adiacente din tot-deauna.Aportul lor caloric a fost extrem de important pentru stramosii nostri ca si pentru noi.Se inbolnavesc doar cei care fac exces..valabil si pentru cei care fac exces de alte alimente.Cred ca porcul a fost considerat necurat pentru ca in conditiile de clima din orientul mijlociu se altereaza ff repede iar pericolele sunt mult mai mari decat in cazul altor animale.Nu cred ca se aplica si in cazul nostru.
|
Imi pare rau,dar sacrificiul unui animal si inca unul atat de infiorator nu este o practica crestina,care sa fie infaptuita si de ziua Nasterii Mantuitorului.
Iar din punct de vedere al sanatatii,carnea de porc contine niste substante numite putresceina,cadaverina,precum si alte toxine care sunt distructive pentru organismul uman.