Citat:
În prealabil postat de eclesiastul
"Nu vor sta călcătorii de lege în preajma ochilor Tăi. Urât-ai pe toți cei ce lucrează fără de lege.
Pierde-vei pe toți cei ce grăiesc minciuna; pe ucigaș și pe viclean îl urăște Domnul."
Dupa cum vezi Domnul uraste, si nu o zic eu, ci Sf Scriptura o afirma. Filozofia asta ca Dumnezeu nu uraste nu e conforma cu realitatea. Dumnezeu iubeste, dar omul care ii intoarce spatele lui Dumnezeu va avea parte de mania Lui.
da cu ce masura judecam noi cuvintele lui Dumnezeu? Ne folosim de putina noastra intelegere ca scuza pt a modifica Cuvantul lui Dumnezeu.
Dc Sf Scriptura afirma ca Dumnezeu si uraste de ce venim noi si spunem ca de fapt nu uraste? Miile de evrei care s-au razvratit si au murit in pustie intr-o singura zi au avut parte numai de dragostea lui Dumnezeu? sau cumva au respins dragostea Lui astfel ramanand sub ura lui Dumnezeu?
|
uff, ca tare ne batem in citate si nu vrem sa lasam de la noi. Scriptura zice intr-adevar ca Dumnezeu uraste, dar vezi la ce persoana o zice. mie mi se pare ca e persoana a II-a si a III-a, ceea ce arata ca altcineva ii atribuie lui Dumnezeu aceste cuvinte. David ii uraste pe cei care-L urasc pe Dumnezeu, atat de mare e iubirea lui pentru El.
tu zici ca omul care ii intoarce spatele lui Dumnezeu va avea parte de mania Lui. dar Hristos zice ca pentru
o oaie ratacita, va lasa 99 de oi drepte si daca o va gasi se va bucura de ea mai mult decat de cele 99 care n-au n-au ratacit.
in privinta miilor de evrei care au murit in desert, da cred ca au avut parte de o moarte usoara si ca Dumnezeu stie mai bine de ce a ales acea moarte pentru ei. parintele Cleopa comentand scena potopului, spune ca pana si atunci Dumnezeu si-a aratat marea Sa milostivire. pentru ca moartea prin inec nu e foarte rapida, oamenii au avut timp sa vada cum urca apa, sa fuga pe locuri mai inalte, sa se roage in acest timp, sa sa se pocaiasca, macar in ultimul ceas.
de ma insel, Dumnezeu sa ma ierte, caci nu dreptatea mea conteaza aici, care nu-i decat "o carpa lepadata", ci adevarul.