Citat:
În prealabil postat de mirabela
In judetul Hunedoara, la 40 km de Deva, mai exact pe drumul Bradului-Ribita-Crisan, se afla o manastire de la calugari, Manastirea Crisan. Aici sunt moastele a mai multi sfinti, printre care si a Sf. Nectarie.
Tot in judetul Hunedoara, mai puteti vizita, sau poposi daca doriti, la Manastirea de maicute de la Criscior, tot pe drumul Bradului. Apoi in apropiere de Prislop, spre Hateg, se afla Manastirea Colt.
Sau biserici vechi, ca si cea de la Lesnic, pe drumul Deva-Timisoara sau Arad. Biserica la de la Cherghes, la 12 km de Deva sau biserica de la Densus.
Doamne ajuta
|
Doamne-ajuta!
Cu doua saptamani inainte am facut acelasi traseu cu deosebirea ca am innoptat la Manastirea Crisan - un loc frumos sfintit de oameni frumosi. Am ramas cu dorinta de a remodela acest traseu asa incat sa pot include alaturi de Manastirea Crisan si manastirile Criscior, Lupsa, Albac, Ponor si Colt si Biserica din Densus. Dar, asta inseamna ori inca o zi, ori alt traseu dedicat motilor. Am gasit ca mai viabila este varianta a doua si, cu ocazia Targului de Fete de pe Muntele Gaina (18-19.07), va invit la acest pelerinaj.
Pana atunci:
2-3-4 iulie: Pelerinaj in Dobrogea
11-12-13 iulie Pelerinaj la manastirile nemtene (inclusiv Petru Voda)
13-22 august Pelerinaj 10 zile: Romania, Gradina Maicii Domnului (manastiri valcene, gorjene, hunedorene, din Apuseni, din Maramures, din nordul Moldovei si zona Neamt, din Iasi si din Dobrogea).
Doamne-ajuta!